Kuidas teha kindlaks, et ostad brändikauba, mitte võltstoodangu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on modell Chaneli sügistalvise kollektsiooni esitluselt.
Fotol on modell Chaneli sügistalvise kollektsiooni esitluselt. Foto: AFP/SCANPIX

Märkasid, et keegi müüb internetis sinu unistuste Chaneli kotti sellise hinnaga, mida saaksid endale lubada? Kui sa ei taha kalli hinna eest saada odavat võltsingut, siis pane tähele neid märke.

Hind on liiga hea, et olla tõsi

Disainerkaupadel on teatud hinnapiir, millest pole keegi naljalt nõus alla laskma. Kui märkad mingit toodet, mis on üllatavalt odav, siis on tegu pigem võltsinguga, kirjutab Ivillage.

Tee natuke detektiivitööd

Mainekal ja seaduspärasel ettevõttel on veebipoes olemas kõik olulised ja jälitatavad andmed – näiteks postiaadress ja telefoninumbrid, kuhu kliendid saavad helistada. Kui müüja kontaktandmed on puudulikud, on sel selge põhjus. Nad ei taha, et pettunud klient saaks nendega ühendust võtta. Kõige lihtsam on müüja kohta Google’i otsingu abil rohkem infot leida. Nõnda peaks esile tulema ka varasemaid kaebusi või tehingu kiitusi.

Märka pisiasju

Kui ostad kasutatud eseme, siis tee enne eeltöö ja otsi võimalusi, kuidas sa saaksid eseme autentsust kontrollida. Uuri müüjalt näiteks valmistamiskuupäevade ja sellekohaste templite, hologrammide kohta. Küsi, millised näevad välja toote õmblused. Müüja vastused võivad reeta, kui palju ta sellest tegelikult teab. Veebipoes, kus müüakse kallist luksuskaupa, peaks töötama inimesed, kes oskavad sellistele küsimustele ammendavalt vastata.

Välimus on oluline

See on küll olukord, kus sul on õigus hinnata raamatut selle kaane järgi. Kui veebipood, kus luksuskaupa müüakse, näeb väga halb välja või kui seda on eriti ebamugav kasutada, siis võib see olla halb märk, mis näitab, et veebileht on n-ö kiiruga kokku klopsitud. Kvaliteetne koduleht on kallis ja petturid ei jaksa tõenäoliselt sellesse investeerida.

Ära võta kogu riski enda kanda

Osta oma kaup sellisest poest või portaalist, kus on turvaline maksesüsteem. Kui võimalik, eelista ettevõtet individuaalsele müüjale. Firma tausta on sul ka kergem uurida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles