Neli omapärast viisi, kuidas suhet paremaks muuta

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled lugenud eneseabiraamatuid, ostnud seksika aluspesu, võib-olla käinud ka paariteraapias, kuid teie suhtesse pole siiski endist sädet tagasi tulnud. Äkki on asi selles, et sa oled probleemi üritanud valesti lahendada?

Hiljuti läbi viidud uuringutest on välja tulnud mõned omapärased viisid, kuidas suhtesse kirge tagasi tuua, suhtlemist paremaks muuta ja omavahelist sidet tugevamaks teha. Siin on neist neli, mida võiksid oma suhte muutmiseks proovida, kirjutab Yahoo! Shine.

Minge topeltkohtingule

Wayne State'i ülikoolis läbi viidud uuring näitas, et suhtlemine teise paariga võib sind ja partnerit lähedasemaks muuta ja suhtesse kirge tuua. Uuringu autor Keith Welker ütles, et paarid peaksid üritama vältida seda, et nad tõmbuvad eemale oma sõpradest ja tuttavatest. «Sõpradega aja veetmine ja uute inimestega kohtumine on hea moodus, kuidas luua omale tugisüsteemi. Ühtlasi soodustab see isiklikku arengut ja annab uusi kogemusi, mis aitavad suhtel õitseda,» rääkis Welker.

Vaadake romantilisi komöödiaid

Suhet aitab paremaks muuta ka niivõrd lihtne asi kui mõne filmi koos vaatamine ja hiljem selle arutamine. Ühes uuringus vaaldeldi 174 värske abielupaari käitumist erinevates olukordades. Paarid jagati kolme rühma: esimene rühm pidi konflikti lahendama, teine kaastunnet arendama ja kolmandale rühmale anti ülesandeks filmi vaadata ning seda arutada. Kolm aastat hiljem vaadeldi paare uuesti ja selgus, et filmi vaadanud paaride seas esines kõige vähem lahutusi ja lahkuminekut.

Kolmandale grupile anti vaatamiseks viis romantilist filmi, mille keskmes oli mingit laadi suhe. Hiljem pidid paarid vastama küsimustele filmis nähtud paaride kohta (näiteks «kas filmis nähtud paarisuhtes olevad inimesed üritasid teineteist mõista?»).

Veendu, et partner oleks terve

See on küll pikaajalisem ettevõtmine, kuid tuleb välja, et see on äärmiselt tõhus meetod paarisuhte parandamiseks. Ühes uuringus vaadeldi enam kui 950 paari ja selgus, et kui mehel oli tervisega probleeme, esines suhtes rohkem konflikte. Vastupidist ei täheldatud, kuigi kui naisel oli tervisega probleeme, siis polnud ka mees kõige õnnelikum. Samas peaksid naised olema ettevaatlikud ning mitte näägutama mehe toitumisharjumuste või kaalutõusu kallal, sest see võib soovitust vastupidiseid tulemusi anda.

Proovige midagi uut

Unustage tavalised kohtinguõhtud restoranis ja proovige midagi, mis pakub teile elevust (koos langevarjuhüppeid tegema?), mis oleks hariv (koos keelekursustele?) või romantiline (õppige koos Ladina-Ameerika tantse?). «Uued ja erutavad tegevused võivad suurendada kirge,» selgitas Welker. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles