Kuidas mehele ära öelda nii, et ta haiget ei saaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuttav meesterahvas kutsus sind välja. Ta küll meeldib sulle, kuid ainult sõbrana. Tead, et pead talle ära ütlema, aga kardad ta tundeid riivata.

Ühest lähenemist sellistele olukordadele kahjuks pole, kuid üldistest juhtnööridest lähtudes saad selle lahendada võimalikult väärikalt, kirjutab Youbeauty.

Ära keskendu talle. Proovi neutraalset ja otsekohest lähenemist. Kohtinguteraamatu «101 First Dates» autor Wendy Newman soovitab: «Minu lemmiklause on säärases olukorras lihtne: «Me ei klapi hästi». See on lugupidav, kiire ja ei sõltu temast.» Newmani sõnul see tavaliselt lahendab olukorra, sest enamik mehi tõmbub siis kohe tagasi ja ei hakka uurima, miks.

Ole kindel. Öeldes kellelegi ära, on raske mitte tema tundeid riivata, kuid vastus peab siiski olema selge. Ära ole ebalev, sest siis võib jääda mulje, et sa ei tea isegi, mida tahad. Doktor Tina B. Tessina soovitab olla viisakas, aga vankumatu. «Väga oluline on ka see, et su kehakeel kinnitaks öeldut. Kui tahad näidata, et mõtled seda tõsiselt, siis seisa või istu sirgelt, vaata talle otse silma ja ütle, mida sa öelda tahad,» õpetab ta. «Kui su keha on lõtv, näitab see, et sa pole eriti enesekindel.»

Ära eksita. Mõned naised jätavad keeldudes natuke mänguruumi, öeldes näiteks: «Mul on praegu tööl liiga kiire» või «Ma just lõpetasin ühe suhte ja pean natuke aega toibuma, et eksist üle saada». «Tõepoolest, naisterahvale tunduvad need igati mõistlikud vastused,» selgitab nõustaja Yue Xu. «Kuid meesterahvas tõlgendab seda kui: «Küsi mult paari nädala pärast uuesti». Kui sa tead, et pole kindlasti huvitatud, siis ära anna talle lootust.

Ole sõbralik. Vestlus, kus kellelegi öeldakse ära, võib olla erakordselt ebamugav. Seetõttu on oluline, et see lõppeks positiivse noodiga. Proovi visata nalja, aga pane tähele, et see nali poleks liialt lähedalt seotud selle olukorraga või temaga. Näiteks, kui tegu on sõbraga, võiksid teha sellist siseringi nalja, mida te mõlemad teate. Vali selline huumoristiil, mis pakub teile mõlemale tröösti.

Lahku kiiresti. Kui tegu on võõraga, mitte sõbraga, tasub vastata viisakalt ja napilt. Doktor Diana Kirschner soovitab sõbralikult naeratada. «Ütle, et oled väga meelitatud, aga muul moel hõivatud. Täna teda ja lahku,» ütleb ta ja lisab, et pole mõtet jääda mehele liialt komplimente tegema või temaga lobisema. Sa ei taha ju jätta muljet, et üritad teda meelitada, kui sa tegelikult temast huvitatud ei ole. Nõnda raiskad ainult iseenda ja tema aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles