Video: kuidas koka kombel küüslauku koorida ja hakkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: SCANPIX

KnowMoreTV kokk James näitab lühikeses videos ette, kuidas kõige kiiremini ja kergemini küüslauku koorida ning mida teha, et küüslauk hakkides noa külge ei kleepuks.

Mehe sõnul on kõige lihtsam kõigepealt küüslauk lõikelauale panna ning kätega selle peale vajutada, kuni küüned lahti tulevad.

Seejärel võta nii mitu küünt, kui sul tarvis on, pane need lõikelauale, võta lai nuga ja vajuta noaga küüslauguküüntele. Selle tulemusel tuleb koor küünte küljest lahti ja saad kerge vaevaga küüned ära koorida.

Selleks, et küüslauk ei kleepuks hakkimisel noa külge, puista hakitavatele küüntele soola. Esiteks on see hea seetõttu, et nii ei pea sa küüslauku hiljem maitsestama. Teiseks aitab sool vältida küüslaugu kleepumist noa külge. Ja kolmandaks kuivatab sool küüslaugus olevaid õlisid, tänu millele on parem küüslauku väga peeneks hakkida.

Vaata järgi, kuidas James seda teeb! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles