Kuidas mõjutab juuksevärv meeste ja naiste edukust tutvumisportaalides?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naisteportaal Female First uuris Laurel House'ilt – kohtingueksperdilt, raamatuautorilt ja eduka kohtinguveebilehe AYI.com esindajalt , kuidas mõjutab meeste ja naiste juuksevärv nende edukust kohtingumaailmas.

Miks mõjutab juuksevärv seda, kui palju ühe või teise kasutaja profiili kohtingulehel vaadatakse?

Laurel House: «Kohtingulehel tekib esimene mulje inimese kohta foto(de) ja lühiinformatsiooni põhjal. Kuigi mina õpetan oma klientidele, et kohtingulehtedel tuleks kasutajate fotosid kõige viimasena vaadata (eelnevalt tutvu tema profiiliga), ei saa paljud parata, sest uudishimu saab neist jagu. Seetõttu on blondide naiste ja kergelt hallikate juustega meeste profiilid kõige populaarsemad. Kuid asi pole vaid selles, et need juuksevärvid meeldivad inimestele kõige rohkem. Siin tuleb mängu ka see, mida blondid või hallikad juuksed kellegi jaoks sümboliseerivad...»

Miks on naiste puhul blondid juuksed kõige populaarsemad?

LH: «Ammu on usutud, et blonde eelistatakse sellepärast, et nendega «on lõbusam». Arvatakse, et blondide juustega naised on spontaansemad, lõbusamad, energilisemad, elavamad, õnnelikumad ja üldiselt paremad kaaslased. Blondides on midagi, mis tekitab meestes tahtmise naist kaitsta. Meeste jaoks on atraktiivne see, kui naine on lõbus ja süütuke. Lisaks mängib rolli veel see, et loomulikult blondid juuksed on suhteliselt haruldased.»

Miks vaadatakse hallide juustega meeste profiile rohkem kui hallide juustega naiste omasid?

LH: «Tõepoolest, nägusad hallide juustega mehed nagu George Clooney, Pierce Brosnan, Harrison Ford ja Liam Neeson on keskmise hallipäise mehe naiste silmis atraktiivsemaks muutnud. Aga kas seksikas välimus on ainus, mis naisi ligi tõmbab? Ei, hallipäiseid mehi peetakse tõsisemateks, edukamateks, huvitavamateks, jõukamateks ja meeldivamateks kaaslasteks. Nad näevad välja sellised, et on pühendunud suhteks valmis, nad eelistavad head elu ja otsivad tõsist suhet. Hallipäised mehed on seksikamad kui näiteks kiilaspäised mehed, sest see viitab ka sellele, et neil meestel on head geenid. Mehed aga otsivad kaaslasi, kes oleksid nooruslikud. Blondid, pruunid, mustad või punased juuksed on nooruslikumad kui hallid ja seetõttu vaadatakse hallipäiste naiste profiile ka vähem.»

Kuidas profiilipilte silmapaistvamaks muuta? Milliseid fotosid endast kohtingulehele lisada?

LH: «Mina soovitaksin kohtingulehele lisada endast vähemalt viis fotot. Mõned neist võiksid olla sellised, kus on nägu suuremalt näha, teised võivad olla täispikkuses fotod. Fotod võiksid olla sellised, kus inimene on rõõmus ja naeratab. Võiks lisada ka selliseid fotosid, kus on näha, et inimene tegeleb mõne huvitava ala või meelelahutusega. Vältida võiks fotosid, kus on kujutatud alkoholi tarbimist. Väga head muljet ei jäta ka need pildid, mis on tehtud endast peegli abil. Kohtingulehele ei tohiks lisada ka neid pilte, kus naine on koos teiste meestega või mees teiste naistega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles