Suurimad vead, mida raseerimisel tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raseerimisel tehtavad vead võivad põhjustada nahalöövet, nahaärritust või lihtsalt jätta naha karedaks. Selle asemel, et hiljem raseerimisest tingitud probleemidega rinda pista, jälgi, et sinu raseerimisrutiin oleks nahasõbralik.

Allwomenstalk kirjutab sellest, millised on suurimad raseerimisel tehtavad vead.

Kuivalt raseerimine. Üks suurimaid vigu on see, kui sa raseerid oma jalgu kuivalt. Kuivalt tasub raseerida vaid juhul, kui kasutad elektrilist raseerijat. Kui kasutad aga žiletiga raseerijat, siis tuleks kindlasti teha raseeritav pind eelnevalt märjaks ja seejärel seebi või raseerimiskreemiga kokku. Sel viisil väheneb nahaärrituse oht ja märjaks tehtud karvad on pehmemad, seega on neid kergem raseerida.

Raseerimiskreemi või -geeli vältimine. Kindlasti tuleks kasutada raseerimiskreemi või äärmisel juhul seepi. Raseerimiskreemid muudavad nahapinna siledaks ja tänu sellele on raseerimine lihtsam. Raseerimisel võib kasutada ka juustele mõeldud palsamit, see jätab naha siidiselt pehmeks.

Raseerid «suvaliselt». Kui sa ei raseeri ühes suunas, vaid liigutad raseerijat nahapinnal suvaliselt, siis võid kindel olla, et sul esineb hiljem probleeme. Sul võib tekkida nahaärritus ja võib isegi esineda sisse kasvanud karvu. Kõige parem on alati raseerida ühes suunas. Otsusta ise, millises suunas on sinu jaoks kõige mugavam, kuid tea ka seda, et eksperdid soovitavad raseerida karvakasvu suunas, mitte sellele vastu.

Sa ei niisuta pärast raseerimist. Veel üks viga, mida sageli tehakse, on see, et pärast raseerimist ei niisutata nahka. Kehakreemi, -niisutaja või -või kasutamine muudab naha pärast raseerimist siledamaks ja pehmemaks. Ideaalis tuleks kehakreemi kasutada iga päev, kuid eriti oluline on selle kasutamine pärast raseerimist.

Sa ei vaheta oma raseerimisvahendit piisavalt tihti. Nüri raseerija lõikab tõenäolisemalt sisse kui värske ja terav raseerija. Nüri raseerimisvahendiga teed oma nahale vaid palju kahju. See, kui tihti sa pead raseerijat vahetama, sõltub sellest, kui sageli sa raseerid. Kui tunned, et praeguse raseerijaga pole enam mugav karvu eemaldada, siis peaksid uue võtma.

Kiirustades raseerimine. Kui raseerid kiiruga, siis on oht, et teed rohkem vigu kui tavaliselt. Kiirustades suureneb ka võimalus, et lõikad raseerijaga sisse. Võib juhtuda ka nii, et lõpptulemus pole niivõrd sile, kui tahaksid, seda kiiruga pole sa kõiki kohti tähele pannud, kust võiks raseerida.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles