Ebakindlus välimuse pärast painab üha rohkem ka mehi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus uuring paljastab, et mure välimuse pärast on üha rohkem ka meestel. 2000 osalisega küsitlusest tuli välja, et see on järsult tõusmas mõlema soo puhul.

Tuleb välja, et kaks kolmandikku naistest peab «ilusaks» olemise survet liiga suureks ja peamiselt nähakse selle põhjusena meedias kajastatud «täiuslikke» naisi, kirjutab Daily Mail. Selgus ka, et 60 protsenti naistest tunneb ärevust oma välimuse pärast.

Erinevalt meestest tunnevad naised tööl kaks korda suurema tõenäosusega, et nende välimus on teiste kõrgendatud tähelepanu all. Meeste ebakindlus välimuse pärast tõuseb pigem puhkusel, pidudel ja ka kodus.

Kuigi oma välimuse pärast põevad naised jätkuvalt rohkem, on meeste mure järsult suurenemas. Näiteks on üha rohkem mehi, kes riietuvalt vastavalt oma kehakujule ja arutavad oma välimust partneriga. Kaheksandik meestest peab aga salaja dieeti.

Kõige rohkem tunnevad mehed muret kiilaneva pealae ja suurenevate rindade pärast. Samas on meestel hirm, et kui nad teistele meestele oma ebakindlusest räägivad, siis mõistetakse neid hukka.

Kui uuringus osalejatelt küsiti, mille pärast nad oma välimuse juures kõige rohkem muretsevad, siis nimetati kõige sagedamini ülekaalu ja õllekõhtu (58 protsenti). Lisaks häirivad mehi hammaste kollasus (20 protsenti), kiilanemine (19 protsenti), naiselik rinnakuju (19) ja nõrgad lihased (14 protsenti).

75 protsenti küsitlusele vastanud meestest on veendunud, et välimus on neile palju olulisem kui möödunud generatsioonidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles