Kodused vahendid kuivade juuste raviks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinul on probleeme kuivade ja tuhmide juustega? Alati ei pea kiirustama juuksurisalongi, et oma probleemile lahendust leida. Kuivi juukseid saab ravida ka koduste vahenditega.

Siin on mõned nõuanded, mida tasuks koduses majapidamises kasutada, et juustele elu ja sära anda, kirjutab healthmeup.com.

Meeteraapia: sega kausis 3 supilusikatäit mett, 1 munakollane ja veidike oliiviõli. Masseeri segu oma peanahka ja lase sel 30 minutit mõjuda. Seejärel loputa juukseid leige veega. Seda segu võid juustesse määrida korra kuus.

Pudelkõrvitsa mahl: pigista pudelkõrvitsast veidike mahla ja kanna see oma juustele. Lase mahlal 30 minutit mõjuda ja pese siis juuksed korralikult puhtaks.

Jogurt: võta kausitäis jogurtit ja vispelda see läbi. Kanna jogurt juustele ja lase 20 minutit mõjuda. Loputa juukseid alguses leige veega, kuid lõpus keera vesi külma peale. Tee seda üle nädala.

Soodateraapia: sega 3 supilusikatäit söögisoodat väikese koguse veega ja sega, kuni saad pastalaadse segu. Pärast juuste šampooniga pesemist kanna juustesse valmistatud pasta ja lase sel 5 minutit mõjuda. Seejärel loputa juuksed. Soodasegu aitab juustest eemaldada šampooni ja juuksehooldusvahendite jääke.

Munapalsam: kui soovid saada valgurikast palsamit, sega omavahel munad ja jogurt ning määri segu oma peanahka. Lase 10 minutit mõjuda ja loputa siis juuksed korralikult ära.

Sidruniravi: kui oled juuksed pärast pesemist korralikult ära loputanud, kanna juustele 1 supilusikatäis sidrunimahla. Kuivata juukseid rätikuga ja seejärel säti neid nii nagu tavaliselt. Sidrunimahl mõjub kuivadele juustele hästi.

Loputus õllega: tee juuksed niiskeks ja vala juustele veidike õlut. Masseeri käte abil õlu juustes ja peanahal ühtlaselt laiali ja lase 20 minutit mõjuda. Seejärel loputa juukseid seni, kuni ei tunne enam õllelõhna. Tee seda korra nädalas ja su juuksed on imeliselt pehmed.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles