Mehed mahitavad naiste võimu

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli naist, ühegi meheta: padjaklubilised Katariina Ratasepp, Grete Klein, Kertu Moppel ja Kristel Aaslaid.
Neli naist, ühegi meheta: padjaklubilised Katariina Ratasepp, Grete Klein, Kertu Moppel ja Kristel Aaslaid. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

TV 3 uus sari «Padjaklubi» kogub fänne nagu... «Kättemaksukontor»?
 

Martin Algus, kuidas stsenaristina «Padjaklubi» senise käekäiguga rahule jääte?

Sarja idee oli meil [kaasprodutsent Ergo Kullaga] juba mitu aastat. Esialgu plaanisime teha selle meestest, aga siis tundus, et huvitavam on näidata naiste maailma. Televaatajate andmed näitavad, et ka mehed piiluvad usinalt sinna korterisse – et mis naiste juures toimub.

Saime kokku hea tiimi. Mina sain kirjutama appi Birk Rohelennu, Ergo sai režissööriks Ragne Mandri, lisaks saime väga hea casting’u: näitlejate koostöö sujub võtteplatsil ülihästi.

Kuidas teil Birk Rohelennuga kahasse kirjutamine käib?

Kuna mul oli parajasti tohutu kiire graafik, nagu ikka teletegijatel, saatis Birk mulle oma kirjutatud osa ja ma käisin selle ühe päevaga üle. Vaatasin, mida parandada ja viimistleda, seejärel läks asi töösse. Birgist oli suur abi: ta aitas oma vahvate mõtete ja energiaga sarja käima panna. Ta tegi seda nii kaua, kuni aega oli.

Meil oligi Ergoga eesmärk ennast natuke tagasi tõmmata – et las tegutsevad rohkem naisrežissöör ja naiskaasstsenarist ja neljane naisnäitlejate tuumik. Algul oligi naiste sisendit hädasti rohkem vaja. Selles sarjas on vaja naiste pauerit.

Kas edaspidi võtate kirjutamisel jämedama otsa enda kätte?

Kui «Padjaklubiga» alustasime, olin samal ajal ametis «Naabriplikaga», nii et ma ei saanud uue sarja jaoks rohkem aega võtta. Nüüdseks on meil Birgiga osad vahetunud: temal tekkis ülekoormus ja mul tekkis aega, nii et alates kuuendast osast olen «Padjaklubiga» intensiivsemalt tegelenud.

Milline on tagasiside?

Üllatavalt hea. Algul oli osal publikust küllaltki suur eelarvamus, arvestades, et mõnda inimest polnud varem näitlejana nähtud. Igasuguseid nurinaid kostis enne, kui sari käima läks. Aga Grete Klein lõi juba casting’ul meil oma talendiga karbi lahti. Ja niipea, kui sari läks käima, tuli hoopis vastupidist tagasisidet.

«Padjaklubile» on loodud oma fännileht, mis kogus nädalaga 3000 fänni. Mõnel sarjal ei teki nii palju fänne isegi mitme hooajaga. Tundub, et asi on õnnestunud.

«Padjaklubi» neljas osa on TV 3 ekraanil esmaspäeval kell 21.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles