Lugeja küsib: miks Eesti moedisainerid teineteise töid matkivad?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Richbeth, Bless This Mess, Uschanka.
Vasakult: Richbeth, Bless This Mess, Uschanka. Foto: Lugeja pilt

Lugeja uurib, miks jäljendavad Eesti brändid Bless This Mess ja Richbeth armastatud kodumaise brändi Uschanka stiili. «Kõige esimene oli Piret Puppart ja Uschanka, siis tekkis Bless This Mess ja nüüd avastasin, et Kati Veermele kuuluv Richbeth on hakanud ka sama asja vorpima. Kus on originaalsus?» imestab lugeja. 

Vastab Bless This Mess Studio disainer Leela Toomsalu. 

Mind inspireerib eelkõige maailmamood ning n-ö slaavi mustreid ning detaile on rohkelt kasutatud juba viimased 20 aastat (viimastel aastatel just märgata Uljana Sergeenko loomingus, moelooja Slava Zaitsev, kaubamärk A la Russe jt). Tean, et Piret Puppart on orienteeritud hoopis välisturgudele ning tema toodete hinnaklass on tunduvalt kõrgem. Tema saab inspiratsiooni minu teada Komimaalt, kuhu ulatuvad ka tema enda juured. Meie tooted kindlasti omavad mustrite môttes sarnasust, kuid tootedisainilt on need ikkagi vägagi erinevad.

Vastab Richbethi omanik Kati Veerme-Eek.

Mina ei ole kedagi kopeerinud ega mainitud brände jälginud. Lihtsalt antud kangas on osutunud populaarseks. Isiklikult ostsin kangad Dubaist ja minu rõivastel on täielikult oma stiil ja lõiked. Konkreetsed kangad ei ole ju nende poolt kinnitatud ega patenteeritud, et vaid nemad võivad neid materjale kasutada. Vabandan, kui kellelegi tundub, et ma teen koopiaid. Tahtlikult pole seda kindlasti teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles