Ilunõuanded, mida ei tohiks iial kuulda võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised võivad kuulda oma sõpradelt ja tuttavatelt igasugu kummalisi ilunõuandeid, mis tunduvad mõistlikud, ent teevad tegelikult kasu asemel kahju.

Siin on portaalist Babble mitu nõuannet, mida kuuldes võid juba arvestada, et sina tead paremini.

«Pigista see punn ära.»

Meil kõigil on see sõbranna või sugulane, kes on soovitanud punne pigistada. Tavaliselt on nende argument, et vistrik paraneb siis kiiremini, kui mäda on väljas. See võib küll tõsi olla, kuid valesti pigistades võib mäda naha all edasi liikuda. Lisaks suurendad põletikuohtu ja bakterite levikut, mille tagajärjel tekib veelgi rohkem punne.

«Oota, et nahk kuivaks, enne kui kreemi kasutad.»

90ndatel levis kulutulena Cindy Crawfordi soovitus oodata pärast pesemist pool tundi, et näha, kas sa ikka vajad niisutavat kreemi. Tegelikult soovitavad dermatoloogid kreemi nahale kanda kolme minuti jooksul pärast duši all käimist. Pesemise ajal imbub naha pealmistesse kihtidesse palju niiskust, aga see hakkab kohe aurustuma ja võtab endaga veelgi niiskust kaasa. Lõpuks on su nahk veel kuivem kui enne pesu. Kreemi abil saad niiskuse õigel ajal nahka «lukustada».

«Päikesekaitsekreemi läheb tarvis vaid rannas.»

Tegelikult peab päikesekaitset kasutama iga päev, kas või madalama päikesekaitsefaktoriga. UV-kiirgus kahjustab nahka igal pool, mitte ainult rannas.

«Hemorroidikreem eemaldab mustad silmaalused.»

See on vana ilunipp, et hemorroidikreem Preparation H kahandab silme all veresooni, mille tulemusel pole silmaalused nii tumedad kui varem. Kahjuks võib selle liigsel kasutamisel olla vastupidine mõju. Pealegi, kuna see toode pole mõeldud silmaümbrusnahale, võib see poore ummistada.

«Kui tahad loomulikku õhetust, siis pigista oma põski.»

Jah, kui tahad enne balliruumi sisenemist loomulikku õhetust, võid ju end näpistada, kuid ära unusta, et liigne pigistamine võib tekitada verevalumeid. See pole kindlasti look, mida soovid.

«Nahahooldustooted peavadki naha kipitama panema.»

See, kui su nahk hakkab mõne toote kasutamise järel kipitama, ei ole märk sellest, et see toimib. Ilmselt mõjub see hoopis nahka ärritavalt ja võib tekitada põletikku. Nahapõletikud teadupoolest kiirendavad naha vananemist.

«Küünelakieemaldi teeb vana laki jälle vedelamaks.»

Võib ju tunduda, et küünelaki või atsetooni tilk teeb vana laki jälle korda, aga palju mõistlikum on investeerida küünelakivedeldajasse. Selle kemikaalid saavad vajaliku tööga palju paremini hakkama ja küünelaki kvaliteet ei lähe kehvemaks. Atsetooni või küünelakieemaldiga segatud lakk kuivab liiga kiiresti ja ei jää küünel ilus.

«Hambapasta ravib vistrikke kõige paremini.»

Hambapastaga punnide ravimine on üsna levinud. Kuigi pasta kuivatab vistrikku, on selles aineid, mis nahale ei sobi. Hambapasta paneb naha punetama ja võib seda ärritada. See teeb su punni veelgi silmatorkavamaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles