Kuidas mikrolaineahju puhastada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli juhtub nii, et paned toiduga taldriku mikrolaineahju, lülitad ahju tööle ja soojenemise käigus kuuled, kuidas toit uunis «plahvatab». Kui sul pole aega kohe pärast toidu soojendamist uuni puhastama hakata, siis kuivavad toidujäänused uuni seintele kinni ja hiljem on neist keeruline vabaneda.

Kuidas oleks kõige tõhusam mikrolaineahju puhastada? Genius Beauty jagab mõned näpunäited.

Äädikas. Selleks, et puhastada mikrolaineahju rasvadest, plekkidest ja kuivanud toidujäänustest, tuleks lahustada väike kogus äädikat klaasis vees. Seejärel panna lahus mikrolaineahju (taolises nõus, mida võib ahjus soojendada) ja kuumutada seda seal paar minutit. Kui ahi on lõpetanud, tõsta nõu koos lahusega sealt välja ja pühi mustus pehme riidega ära.

Sidrunimahl. Äädika ja vee lahusele võib lisada ka veidike sidrunimahla, sel viisil jääb mikrolaineahju pärast ka meeldiv lõhn.

Apelsinikoor. Majapidamistööde käsiraamatud soovitavad panna kaussi apelsinikoort, täita kauss veega ja soojendada saadud segu mikrolaineahjus. Vesi aitab kinni kuivanud toidujäänuseid kergemini eemaldada ja apelsinikoor annab hea lõhna.

Lisaks eelpool mainitud võimalustele tasuks poodides ringi vaadata, sest müügil on ka spetsiaalseid salvrätikuid, mis on mõeldud just mikrolaineahju puhastamiseks. Mikrolaineahju võib proovida puhastada ka seebi või muu puhastuvahendiga, mida tuleks eelnevalt vees lahustada. Jälgi, et ei tekiks vahtu.

Kuidas puhastada mikrolaineahju ust? Mikrolaineahju klaasist ust on võimalik puhastada tavalise klaasipuhastusvahendiga. Klaasipuhastusvahendit saab soovi korral ka ise valmistada: võta üks osa alkoholi ja äädikat ning sega see kahe osa veega. Selle lahusega saab puhastada ka mikrolaineahju seinu.

Kuidas ennetada mikrolaineahju mustaks minemist? Kõige lihtsam moodus on soetada spetsiaalne kaas, mille saab taldrikule peale panna ja mida on lihtne puhastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles