Naise pihtimus: ma ei suuda mehele petmist andestada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Avastasin hiljuti, et mu abikaasal oli viis aastat tagasi üheöösuhe. See oli minu jaoks väga raskel ajal, kui mu ema oli suremas. Ta väidab, et kahetseb seda, aga ma saatsin ta külalistetuppa magama. Mees ütleb, et kui me ei hakka varsti jälle seksima, siis on meie abielu läbi. Kas mehel on üldse õigus dikteerida, kui kaua aega võib mul sellest üle saamiseks kuluda?» uurib lugeja Daily Mailis.

Vastab nõustaja Rowan Pelling

Mitte keegi ei saa haavatud hingele öelda, kui kiiresti ta paranema peaks, kõige vähem veel haavaja ise. «Paranemine» ehk ongi vale sõna. Hingevalu on elukogemuse paratamatu osa ja sellega peab ajapikku ikka kokku puutuma.

Seetõttu on ka ohtlik oodata, et südamevalu taanduks, enne kui andestada. Mis saab siis, kui sul kulub selleks kolm aastat, kuni sa saad lõpuks aru, et see ei tee enam haiget? Kas sa hoiad kogu selle aja oma meest külalistetoas? Minu kogemuse järgi aitab andestamisprotsess ka hingevalu taandumisele kaasa, aga vimma endas hoidmine teeb selle vaid hullemaks.

Olukorra ajastus oli erakordselt halb, aga see aitab ka su mehe ajutist meeltesegadust paremini mõista. Surmad ja pikad haigused kurnavad perestruktuuri. Selline olukord on väga raske abikaasale, kes on kõrvaltvaataja rollis. Pinge all võib ta käituda ennasthävitavalt.

Kui sa päriselt tahad, et abielu taas toimiks, pead sa süüdistustele piiri tõmbama. Ka kõige alandlikum patustaja võib oma meelt muuta ja end mitte süüdi tunda, kui ühtki tema vabandust kunagi vastu ei võeta.

Räägi oma mehega veel üks kord ja ole oma südamevalu väljendades täiesti aus. Samamoodi lase oma mehel vabalt kõik südamelt ära rääkida.

Sa ei pea kohe seksiga alustama, võite alguses proovida kaisutamist, et õpiksite uuesti teineteisega lähedust tundma. Seejuures on sul igasugune õigus ise tempo valida, kui kiiresti sa soovid suhet edasi arendada. See pole lihtne, aga see on parem kui praegune olukord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles