Kuus põhjust, miks mõned inimesed vihkavad suhteid ja miks nad eksivad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leidub inimesi, kelle silmis on kõik suhted negatiivsed. Nad näevad kõike suhtega seonduvat negatiivsena ja teevad üldistusi, mis ei vasta sugugi tõele.

Järgnevalt on välja toodud kõige suuremad müüdid, mis on seotud sellega, et mõned inimesed lihtsalt ei mõista armusuhete olemust. Võib-olla on mõni inimene korra või kaks saanud elus haiget ning hakanud seejärel suhteid vältima ja maha tegema. Selline käitumisviis on aga vale ja allpool toodud punktides selgitame, miks see nii on, kirjutab Huff Post.

Oled veendunud, et kõik inimesed petavad

Mehed petavad, naised petavad. Võib-olla oled sa ise pigem petja loomusega ja eeldad, et kõik ülejäänud inimesed käituvad samamoodi. Võib-olla on sind rohkem kui korra petetud. Tõde on aga see, et kõik inimesed ei peta. Leidub neid, kel on piisavalt enesekontrolli mõistmaks, et armastav, tervislik suhe toob rohkem rahuldust kui ühekordne armuöö.

Näed, et suhtes olevad sõbrad pole õnnelikud

Võib-olla oled sina vallaline, aga kõik su sõbrad on suhtes. Võib-olla pole nad langetanud partneri valikul parimaid otsuseid ja pole suhtega seetõttu rahul. See võib mõjutada sinu arvamust suhetest, aga pea meeles, et sina pole su sõbrad, nende tingimused pole samad, mis sinu omad. Kui me võtame vaevaks teiste inimeste kogemusi kuulata ja neist õppida, siis oskame ka ise paremaid otsuseid langetada.

Arvad, et suhe hoiaks sind elus tagasi

Sa ei pea valima, kas eelistad edukust või armusuhet, sa pead vaid leidma oma kõrvale kellegi, kes sind toetab ja julgustab su teekonnal. Inimesed võivad olla laisad ja neil võib puududa motivatsioon. Nad langevad rutiini ohvriks ning nende õnn või motivatsioon satuvad ummikusse ja selline suhtumine või mõtteviis võib olla nakkav, eriti suhtes. Raske on planeerida tulevikku kellegagi, kel pole isiklikke plaane või ambitsioone. Seetõttu on oluline õppida teist inimest tudma ja selgitada välja ka see, millised on tema lootused, unistused ja ambitsioonid. Õige inimene on sinu tugisüsteem, ta ei hoiaks sind ealeski tagasi.

Arvad, et peaksid oma sõpradest loobuma

Miks arvavad nii paljud inimesed, et kui nende ellu tuleb õige kaaslane, siis ei tohi nad enam vastassugupoole esindajatega suhelda? Kui teie suhtes on sellega probleeme, siis peaks seda võtma kui tõsise punase tulena, sest järelikult on üks teist väga armukade. Kui te mõistate, et olete kaks erinevat inimest, kel oli oma elu ka enne teie suhet, siis muutub elu tunduvalt lihtsamaks. Kui oled kellegagi koos õnnelik, kas sa ei tahaks teda siis kõigile inimestele oma elus tutvustada?

Oled mitu korda suhtes olnud sama inimesega

Kui lähed üha uuesti sama inimese juurde tagasi, siis oled kui kärbes, kes ei oska aknast välja lennata ja põrkab pidevalt vastu klaasi. Pole siis ka ime, et sa oled veendunud, et kõik teised inimesed kohtleksid sind suhtes samamoodi nagu see üks, kelle ukse tagant sa end pidevalt leiad. Lõpeta see suhe ära ja vaata rohkem ringi, sind võib üllatada, millised inimesed su ümber on.

Oled veendunud, et kõik suhted saavad niikuinii kunagi läbi, seega milleks vaeva näha?

Tõepoolest, enamik suhteid saavad ühel hetkel läbi. Aga mitte kõik. Kas sina võid olla üks neist, kes abiellub ja elab õnnelikult elu lõpuni? Võib-olla. Võib-olla mitte. Aga kui sa takistad endal suhteid ja üldse elu kogemast, sest sa kardad haiget saada, siis see teeb sulle vaid rohkem kahju. Mõtle sellele näiteks nii, et ka filmid, raamatud ja meeldivad õhtusöögid saavad ühel hetkel otsa, aga me oleme siiski nõus neisse investeerima oma aega ja raha, sest me tahame neid kogeda. Küsid ikka veel, milleks vaeva näha? Selleks, et iga uus inimene, kes meie ellu tuleb, aitab meil kasvada ja areneda. Jah, see suhe võib lõppeda, kuid enne selle lõpu koged sa midagi ilusat.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles