Kuidas sidrunit juuste hoolduses kasutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On teada, et sidrun on tõhus abiline kaalulangetusel ja nahaprobleemidega võitlemisel. Aga kas teadsid ka seda, et sidrunit saab hästi kasutada elututele ja kuivadele juustele sära andmiseks?

Healthmeup.com toob mõned näited, kuidas võiks sidrunit juustehoolduses kasutada.

Kõõm

Tükelda sidrun ja kasta seda soola sisse (seda on lihtsam teha, kui sool on eelnevalt alustaldrikule pandud). Hõõru soolaga määritud sidruniviiluga oma juukseid, see on hea viis kõõma raviks ega pane peanahka sügelema.

Juuste väljalangemine

Sega kausis võrdses koguses sidrunimahla ja kookosvett, kanna saadud segu pintsli või väikese harja abil oma peanahale. Sidruni ja kookosvee segu aitab vältida juuste välja langemist ja toidab juuksejuuri.

Haisvad, mustad juuksed

Mõned kodused iluravi viisid võivad juustele ebameeldiva lõhna jätta, ka higistamine võib juuksed haisvaks muuta. Selle leevendamiseks keeda sidrunit kuumas vees, kuni see muutub pehmemaks. Lisa saadud veele paar tilka roosivett ja pane segu pihustiga pudelisse. Kui tunned, et su juuksed ei lõhna meeldivalt, piserda seda segu juustele.

Looduslik valgendaja

Kui pelgad juuksevärve, sest neis on kemikaale, siis proovi parem looduslikke vahendeid. Pigista kaussi neli sidrunit ja kanna see vedelik oma juustele. Seejärel kasuta tavalist niisutajat ja istu päikese kätte. Iga paari minuti tagant tasuks juustele sidrunimahla juurde lisada. Juba 15 minuti pärast võid märgata, et su juuksed on värvi muutnud.

Head lugejad, kas oskate omalt poolt ka soovitada, kuidas sidrunit juuste hoolduses võiks kasutada? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles