Kolm head uudist moehuvilistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevade algusega koos on jagada häid uudiseid ka moehuvilistele: nimelt on meie kinodesse jõudnud kuulsa moelooja Yves Saint Laurent'i eluloofilm! Lisaks sellele on kevadel kuumaks teemaks moodsa kunsti esitlemine rõivastel. 

  • Film moeilma suurmehest

Kes oli see mees, kes pani naised kandma pükskostüümi, muutis ahvatlevaks safaristiili ja tõi esimesena moelavadele mustanahalised modellid? Yves Saint Laurent! Kõik moemeelsed, keda kuulsa Prantsuse moelooja Yves Saint Laurent'i elu, looming ja painajad-sisevõitlused lähemalt huvitavad, tõtake Artise kinno, kus sellest nädalast jookseb tema eluloofilm «Yves Saint Laurent». Linateos harutab lahti moekunstniku eraelulised ja töised seigad alates sellest ajast, kui noorukesest mehest sai 1957. aastal Christian Diori moemaja juht.

  • Mõtle roheliselt: vii vanad riided poodi

Kui sul on üle vanu riideid, ükskõik mis seisukorras ja millise firmamärgiga, võid need viia ka H&M poodide riietekogumiskastidesse – Eestigi on osake kiirmoemärgi sügisel alanud ülemaailmsest rõivakogumiskampaaniast, mille eesmärgiks on vähendada raiskamist ja prügimäele minevate riidejäätmete hulka. Lisaks otsitakse uusi võimalusi tekstiilikiudude ümbertöötamiseks ja taaskasutuseks.Just äsja jõudsidki H&Mi lettidele teksariided, mis on osalt valmistatud sama algatusega kogutud töödeldud puuvillast.

  • Esitle eesti kunsti

Moodne kunst riidesiilul on sel kevadel iseäranis kuum teema. Mõistagi ei saa sellest mööda ka eesti moekunstnikud: Jaana Varkki näiteks trükkis omanimelise moemärgi kevadrõivastele tundliku käekirjaga kunstniku Anna Litvinova graafika, mis on tehtud spetsiaalselt Varkki kollektsioonile. Selle kõrval on Varkki kevadmoodides tähtsal kohal murtud toonid, aktsentvärvina erkkollane, maksi- ja pliiatsseelikud, frakist tuletatud mantlid, efektsed pluusid-topid jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles