Vananemisvastased ilusaladused, mida iga naine võiks teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vananemine on aeglane ja loomulik protsess. Kui naine saab 30. aastaseks, võib ta juba märgata varajasi märke, mis viitavad sellele, et tema keha hakkab vananema. Aja jooksul muutub näiteks nahk elastsemaks, mille tõttu tekivad kortsukesed.

Aga vananemisprotsessi on võimalik aeglasemaks muuta, et saaks pikemalt nautida nooruslikku nahka. Õige nahahoolitsuse abil on võimalik vananemisega võidelda. Siin on mõned vananemisvastased ilusaladused, mida kõik naised peaksid teadma, kirjutab healthmeup.com.

1. Tarbi piisavalt antioksüdante

Antioksüdantide tarbimine aitab vabade radikaalidega võidelda. Vabad radikaalid on nimelt süüdi naha vananemises. Vabad radikaalid tekivad valede toitumisharjumuste ja keskkonnas levivate mürkainete tõttu. Selleks, et vabade radikaalide teket ennetada või neid vähendada, tasuks oma menüüsse lisada palju antioksüdantide poolest rikkaid toite. Näiteks neid on palju puuviljades, juurviljades ja pähklites.

2. Masseeri nahka seesamiõliga

On kindlaks tehtud, et seesamiõli on tõhus vananemisvastane vahend. Kasuta seesamiõli oma näonaha turgutamiseks hommikuti ja masseeri see korralikult sisse. Pärast seda võid pesemas käia. Seesamiõliga näonaha masseerimine stimuleerib vereringet ja annab kauni jume. Lisaks niisutab see nahka ja viib nahalt ära surnud naharakud.

3. Väldi töödeldud suhkruid

Töödeldud suhkrud võivad soodustada kollageeni tekkimist kehas ja seejärel selle lõhkumist. Tulemuseks on see, et tekivad peened joonekesed ja kortsud. Töödeldud suhkruid leidub näiteks limonaadides, maiustustes, kookides jne.

4. Kaitse nahka päikese eest

UV-kiired võivad nahka kahjustada, tekitades joonekesi ja kortse. Oma nahka tuleb tingimata päikese eest kaitsta, seega kasuta soojal ajal alati päikesekaitsekreemi.

5. Ära unusta koorimist

Koorimine soodustab uute rakkude tootmist ja vähendab surnud rakkude kogunemist naha pinnale. Koorimise tulemusel on nahak tekstuur parem ja ka nahatoon kaunim. Tänu sellele näeb nahk tervem ja nooruslikum välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles