Talve lõpetamise salat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Liina Karron pakub välja salati, mis on ühtaegu talviselt toitev ja soe ning kevadiselt roheline ja kerge.

Just nüüd on käes aeg, kui ihu ja hing on kevadeks valmis, köögiviljasal­ves haigutab aga paar kuivanud kaalikat. Ehk ei olegi kenama kevade ootuses nii suur patt pilgud supermarketi pakutava poole pöörata ja talvest kuhtunud keha välismaiste kevadviljadega turgutada. Et aga ilmad on endiselt veel jahedavõitu, võib ju hooaja esimese salati ka soojalt serveerida.

Soe salat kevadviljadest

•    kimp sparglit

•    punt rediseid

•    peotäis väikesi keedukartuleid

•    peotäis suhkruhernekaunu

•    karp lambasalatit (sobib ka muu roheline salat)

•    paar sl pestot

•    veerand sidruni mahl

•    soola, musta pipart

•    praadimiseks oliiviõli

Prae kartulipoolikud kiirelt kuldpruuniks, voki kiirelt läbi ka spargel, suhkruhernekaunad ja poolitatud redised. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega pesto sidrunimahlaga. Säti roheline salat ja kevadviljad kenale vaagnale ning nirista peale pestokaste. Kui ainult köögiviljadest kere heledaks jääb, võid omal valikul lisada midagi järgnevast: tuunikala, praekana, rostbiifi lõigud, mustad oliivid, fetajuust – mida iganes hing ihaldab ja kõht nõuab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles