Kevadine meestemood: panused erksal värvikillul

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üllatavat ja uut on tulihingelistele moemeestele sel kevadel-suvel nii mõndagi. Arteri sõelale jäid edevad lillemustrid, kirgaste värvide lembus ja vanade filmide väljapeetud kuurordiretro.

Kirgas värv: ka meestemoes pole pilkupüüdvad erksad toonid sugugi tabu, pigem on see peateema. Taevasinine, rõõmus roheline, oranž, lilla, kärtsroosa, kollane, punane – kõik on omal kohal. Neid võib omavahel sobitada või sättida selga ühe puhta värvipinnana, olgu see või kerge suveülikond. Või tõmmata jalga meelepärast värvi mugavad chino’d ehk vaba aja püksid ja keerata püksisäär natuke üles, nii et julget tooni sokipaarilgi oleks koosluses oma roll. Või siis hoida hoopis joont, kus ülikonna juures on värvilaiguks lips ja rinnarätt, vabamat stiili täiendavad mokassiinid.

Ruut: ruut võib olla asjalik ja korrapärane või mänguline ja korrapäratu. Aga kindlasti on see hea mustrivariant neile, kes lilleõisi selga tõmmata ei söanda, kuid ometi tahavad moekad olla.

Lilled, loomad ja mitte ainult: lillemuster, selle suve suursoosik, kaunistab ka mehi, leiavad moedisainerid. Nii psühhedeelset mustrite miksimist, kui naistele tänavu pakutakse, siiski ei kohta, kuid lilleline päevasärk, tuulepluus, lühikesed püksid või lillepilt T-särgil kõnelevad moeteadlikkusest piisavalt. Moele meeldivad ka paradiisisaarte taimed-loomad ja geomeetria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles