Seitse põhjust, miks kaaluda töökoha vahetust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me valmistume umbes 18 aastat - mõni vähem, mõni rohkem - ette selleks, et hakata tööd tegema. See on suhteliselt pikk aeg, aga kuna töö on elamise jaoks tähtis, siis on oluline end hästi ette valmistada.

Mõnel meist veab ja ta leiab kiirelt töö, mis talle meeldib. Teisel ei pruugi aga nii hästi minna. Tuleb tunnistada, et paljud käivad tööl selleks, et raha teenida, mitte seetõttu, et neile väga meeldib oma töö. Siin on seitse head põhjust, miks võiks kaaluda töökoha vahetust, kirjutab Hello Giggles.

Sulle tundub, et sa oled alam

Kui inimestele anda võimu, siis unustavad nad sageli ära, kuidas teisi austusega kohelda. Halvad ülemused kipuvad olema üleolevad ega suhtu oma alluvatesse austusega. Nad võivad alluvates tekitada tunde, et nad on rumalad ega ole pädevad oma tööülesandeid täitma.

Kolleegid ei suhtle omavahel

Suhtlemine on edu võti. Seda öeldakse, sest see vastab tõele. Ülemused ja alluvad, kes ei suhtle omavahel hästi, muudavad töö tegemise keeruliseks. Aga sa oled professionaal. Sa tahad oma tööülesandeid hästi täita. Ent kui sulle ei anta piisavalt infot, siis pead pidevalt ise asju välja nuputama ja võid eksiteel sattuda. See tekitab masendust ja sellega ei pea leppima.

Sind ahistatakse seksuaalselt

Seksuaalne ahistamine ei pruugi alati ilmselge olla. Sulle võib tunduda, et te suhtletegi ülemusega nii: ta flirdib sinuga natuke ja puudutab õrnalt su põlve või kätt. Seksuaalset ahistamist võib aset leida ka naissoost ülemuse ja meessoost alluva vahel. Kui sulle tundub, et ülemus käitub sinuga sobimatult, siis see on piisavalt hea põhjus, miks töökohta vahetada.

Su töö ei huvita sind

Sageli juhtub nii, et peame vastu võtma mõne töökoha, mis meile huvi ei paku, kuid ometi on meil sissetulekut tarvis. Kui sulle tundub, et su töö ei soodusta su arengut ega mõju hästi su karjäärile, siis peaksid midagi ette võtma. Töökoha vahetamine pole lihtne, aga sulle mõjub paremini see, kui töö pakub sulle reaalselt huvi.

Sa vahetad elukohta

Kui sul on võimalus kolida kuhugi, kus sa alati oled tahtnud elada, siis tee seda. Isegi siis, kui sulle tundub, et sa ei pruugi uues kohas kohe tööd leida. Leiad küll. Kui sa oled oma alal hea, siis leiad ka hea töökoha. Oluline on oma linna armastada ja muutusi kogeda, eriti kui oled sellest unistanud. Uues linnas on uued võimalused, luba endal uusi asju kogeda.

Sul pole arenguruumi

Arenguruum on mitmel põhjusel oluline. Esiteks on tähtis see, et su ametikohal oleks võimalik palgatõusu saada. Teiseks tahab iga inimene tunda, et ta töötab millegi nimel. Hea motivaator on see, kui raske töö tulemusena on lootust saada ametikõrgendust. Kolmandaks, kui sa tunned, et tammud praegust tööd tehes ühe koha peal, siis ei kasuta sa oma oskusi maksimaalselt ära.

Sa oled stressis. Kogu aeg

Väike kogus stressi pole halb, peaasi, et sa oskad sellega toime tulla. Kui sa aga tunned, et oled kogu aeg stressis, siis peaksid midagi tegema. Stress võib hakata mõjutama su und, suhteid, toitumisharjumusi ja üleüldist õnnetunnet, seega mõistlik oleks vabaneda asjadest, mis su elus stressi tekitavad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles