Miniekleerid punaste marjade salatiga à la Romanoff

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miniekleerid punaste marjade salatiga à la Romanoff
Miniekleerid punaste marjade salatiga à la Romanoff Foto: Erik Riikoja

Goumet Club loovjuht Imre Kose pakub ajakirjas Hooaeg välja oma ekleeride retsepti, mis on mõnevõrra lihtsustatud, kuna kasutada tuleb jahusegu.

  • 1 purk tuuletaskusegu (250 g)
  • 375 g toasooja vett

Segust saab 35–40 väiksemat või 15–17 suuremat tuuletaskut. Sega tuuletaskusegu kausis kokku veega, kuni tainas eemaldub kausist. Kui soovid tainast ise teha, vaata retsepti siit! Pritsi pritskotiga või tõsta lusikaga ahjuplaadile sobiva suurusega tainapallid. Piserda plaadile veidi külma vett ja küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures väiksemaid 15 minutit ja suuremaid 20 minutit. Väldi ahjuukse avamist enne tuuletaskute lõplikku valmimist. Taskud on valmis, kui tulemus on kuldpruun.

Täidis

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g mascarpone’t
  • 1–2 tl naturaalset vanillsuhkrut
  • 1 dl 35-protsendilist koort

Vahusta koor vanillsuhkruga. Sega ühtlaseks toorjuust ja mascarpone. Ühenda kreem vahukoorega õhuliseks massiks ja täida sellega miniekleerid/tuuletaskud.

Marjade marineerimine

  • 1 dl palsamiäädikat
  • 1 tl palsamisiirupit
  • 1/3 apelsini riivitud koor ja mahl
  • 4 cl Grand Marnier’ või Cointreau’ likööri
  • 100 g maasikaid, sektoritena
  • kaunistuseks erinevaid punaseid marju (vaarikaid, punaseid sõstraid)

Sega kokku marinaadiained ja aseta sellesse maitsestuma maasikasektorid umbes 15 minutiks. Serveeri koos täidetud ekleeridega. Sobib samuti suurepäraselt lisandiks vanillijäätisega. Eriti piduliku tulemuse saamiseks lisa ekleeridele kaunistatud kullahelbeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles