Kevadine Vichyssoise supp serveeritud kitsejuustu-mandlikroketiga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine Vichyssoise supp serveeritud kitsejuustu-mandlikroketiga
Kevadine Vichyssoise supp serveeritud kitsejuustu-mandlikroketiga Foto: Erik Riikoja

Kui soovid köögis oma oskused proovile panna, siis tee Vichyssoise suppi ja kitsejuustu-mandlikroketeid, mille retsepti on ajakirjas Hooaeg välja pannud Goumet Club loovjuht Imre Kose.

Kevadine Vichyssoise supp

  • 200 g kooritud ja tükeldatud kartulit
  • 50 g porru valget osa, tükeldatud
  • 0,5 dl toiduõli ja veidi võid
  • 5 dl kana- või köögiviljapuljongit
  • 1 väike pott Rooma salatit
  • 1 tl Demerara suhkrut
  • soola, värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1–2 spl crème fraîche’i

Kuumuta kastrulis õli ja võiga segades kartulikuubikud ja tükeldatud porru ning maitsesta soola, pipraga. Lisa puljong ja keeda keskmisel kuumusel, kuni kartul ja porru on küpsed. Maitsesta vähese suhkruga ja püreeri saumikseriga tekstuurilt ühtlaseks. Lisa crème fraîche ja tükeldatud salatilehed ning jätka püreestamist. Serveeri kohe.

Kui soovid serveerida suppi jahutatult, siis püreeri crème fraîche ja salatilehed vahetult enne serveerimist jahtunud supile.

Kitsejuustu-mandlikorket

  • 110 g pall Kalamatsi kitsepiima-toorjuustu
  • 1 spl 35-protsendilist koort
  • 20 g mandlilaaste
  • 30 g seemneteta heledaid viinamarju
  • ürdigrissiine
  • maitseks mandliõli

Rösti mandlilaastud kuumal pannil kiirelt helepruuniks. Lõika viinmarjad pooleks ja vajaduse korral eemalda seemned. Sega kausis kokku toorjuust ja koor (soovi korral lisa maitseks hakitud münti). Vormi kaks palli, tee keskele lohk ja aseta keskele viinamarjatükid. Veereta pallid mandlilaastudes kroketiks.

Serveeri suppi koos kitsejuustukroketi, pinnale piserdatud mandliõli ja grusiiniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles