Suhte seitse surmapattu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Siin on seitse moodust, kuidas oma värskelt tärganud armastus või ka kümme aastat kestnud kooselu ära solkida.

1. Tülitsed ebaausalt. Ega tülitsemine polegi kena, aga paraku seda peab tegema, kirjutab Popsugar. Ära ole tülitsedes ebaaus, sa ei taha ju isegi sellise partneriga suhtes olla. Väldi mõttetut tüli õhutamist; sarkasmi; tülitsemist tüli, mitte lahenduse pärast; vaieldes teema muutmist; probleemi ignoreerimist.

2. Pead vimma. Selleks, et te mõlemad saaksite edasi minna, peab solvatu nägema, et teine kahetseb tehtut. Teo toimepanija peab omakorda tundma, et et tema peale ei olda enam vihane. Kui tunned, et ei suuda andestada ja pead mõneks ajaks partnerist eemale hoidma, siis teegi seda. Salajane vimm paneb suhte käärima.

3. Sõltumisest keeldumine. Kõik tahavad suhtes olles teatud määral iseseisvaks jääda, kuid kui sa tahad seda 100-protsendiliselt, siis pole sa suhteks valmis. Selleks, et usaldus saaks üldse tekkida, peavadki partnerid teineteisest mõningal määral sõltuma.

4. Teiste ees halvustamine. Te mõlemad peaksite olema teineteise suurimad pooldajad ja toetajad. See on väga halb märk, kui teete teineteise arvel õelaid nalju. Eriti veel avalikult, teiste ees. Tegelikult on see ka üks vaimse vägivalla vorme.

5. Suure saladuse hoidmine. Kõike ei peagi teineteisele rääkima, aga kui sul on mingi suur saladus, mille avaldamine võib sinu meelest suhte rikkuda, siis tasub see jutuks võtta enne, kui sellega tuleb lagedale keegi teine.

6. Pettusega lapse saamine. Selles võivad olla süüdi nii mehed kui naised ja tõenäoliselt on see nii mõnelgi õnnestunud (ehk pole lahku mindud). Kui aga kumbki pool midagi sellist üritab, siis pole suhtel pikka pidu.

7. Petmine. Seda ei peakski eraldi välja tooma, kuid seda juhtub sageli. Me kõik defineerime petmist erinevalt, kuid selle peamised vormid on üsna universaalsed. See ei tähenda, et oleksid halb inimene, kui selles ise süüdi oled, kuid olgem ausad – väga vähesed suhted suudavad sellest välja tulla. Enamasti on tagajärgedeks siiski lahkuminek ja südamevalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles