25 märki, et oled vanaks jäämas (vol 1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba kahekümnendates eluaastates võivad mõned inimesed muret tunda, et nad on hakanud vanaks jääma. Eriti hästi tuleb see välja siis, kui suhelda endast noorematega, kes on võib-olla trendide ja muutustega ühiskonnas paremini kursis.

Millised märgid võivad viidata sellele, et sa pole enam esimeses nooruses? Briti naisteportaal Female First koostas pika nimekirja näidetest.

1. Oled pidevalt kange. Voodist või toolilt tõustes tunned, et liigesed on kangeks jäänud.

2. Kummardades tuleb esile sügav ohe. Ja põlved teevad rakse ning muid huvitavaid hääli, kui pead midagi maast tõstma.

3. Ütled: «Minu noorusajal see küll nii polnud.» Varem tundus sulle, et vaid su vanemad kasutavad selliseid lauseid.

4. Su laused algavad mõnikord sõnadega: «Minu ajal...» Noorena panid tähele, kuidas vanaema ja vanaisa sageli juttu niiviisi alustasid, nüüd on see lausealgus tuttav ka sulle endale.

5. Juuksed langevad välja. Juuksed, mis varemalt olid säravad ja kaunid, on nüüd kuivad ja pead tihemini palsamit kasutama.

6. Sa ei tea ühtegi laulu, mis on edetabelite esikümnetes. Kui kuulad raadiost mõnda edetabelisaadet, siis on enamik laule sinu jaoks võõrad.

7. Sulle ei meeldi lärmakad pubid. Eelistad kodus veini juua koos heade sõpradega ja tead, et kui soovid tualetti minna, ei vaata kellegi okse sulle sealt vastu.

8. Räägid sageli oma liigestest. Varem rääkisid tuttavatega sellest, kuidas sulle meeldib elu nautida. Nüüd on põhiteemaks see, kui tihti sa arstil käid ja milliseid ravimeid võtad.

9. Unustad inimeste nimesid. Ütled vähemalt 5 vale nime enne, kui sulle meenub inimese õige nimi.

10. Valid rõivaid ja kingi mugavuse, mitte stiili järgi. Ja su käekott on suur, et sinna kõik eluks vajalik sisse mahuks, kaasa arvatud rull tualettpaberit, sest avalikes tualettides võib paber otsas olla.

11. Sulle tundub, et politseinikud / õpetajad / arstid näevad nooremad välja kui enne. Sind muudab rahutuks see, et sellised noorukid vastutavad su heaolu eest.

12. Jääd teleri ees magama. Varem võisid vabalt südaööni ja kauemgi üleval olla, nüüd veab, kui jaksad nädalavahetusel nii kaua vastu pidada. Ja seda ka ainult ühel õhtul.

13. Teed uinakuid. Tunned tööl poole päeva peal väsimust ja tahaksid koju minna, et väike uinak teha.

14. Märkad, et sul pole aimugi, mida inimesed räägivad. Noorte släng on muutunud veidraks, kuuled sõnu «yolo» ja «swag», aga sul pole aimugi, mida need tähendavad.

15. Sul on raskusi sotsiaalvõrgustike kasutamisel. Alles hiljuti said lõpuks aru, kuidas Facebook toimib, aga mis see Twitter veel on?

16. Sa pole kursis uuemate elektrooniliste vidinatega. Mis on e-luger? Arvuti asemel kasutatakse nüüd vaid arvutiekraane?

17. Virised üha rohkem. Elamine on muutunud kohustuseks ja sa näed kõiges vaid halba.

18. Sa ei tea populaarsete bändide nimesid. Vaatad «Eesti laulu» finaalsaadet ja kõik esinejad on tundmatud.

19. Väldid raskete asjade tõstmist, sest kardad seljavalu. Varem ei tekitanud asjade tõstmine sinu jaoks probleeme, nüüd virised iga kord, kui pead midagi raskemat maast tõstma.

20. Sulle ei meeldi uued telesaated. Sinu arvates tulid enne telerist palju paremad saated.

21. Sa ei mäleta, kuhu oma prillid / koti / telefoni panid. Igal hommikul pead olema kui detektiiv, et oma asju üles leida.

22. Eelistad Sky Plusi asemel kuulata Retro FM-i.

23. Sõidad autoga üha aeglasemalt. Oled liikluses muutunud ettevaatlikumaks.

24. Tõused öösel üles, et pissile minna. Kaheksa tundi ööund on sinu jaoks liiga pikk aeg, sest tavaliselt pead sa öö jooksul pissil käima.

25. Lased oma näokarvu vahatada. Enam ei vahata sa ainult kulme, vaid ka ülahuult ja võib-olla natuke ka lõua alt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles