Seitse levinud põhjust, miks naine ei pruugi orgasmi saada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui uskuda statilistisi andmeid, siis umbes 40 protsendil naistest esineb probleeme orgasmi saamisega. Aga selles pole sugugi mehed süüdi. Genius Beauty toob välja mõned levinud põhjused, miks võib naisel olla raskusi orgasmi saamisega.

Beebipillid

See võib tunduda veidrana, kuid beebipillid võivad vähendada naistel seksiisu ja selle tulemusel ei pruugi naine orgasmi saada. Indiana ülikooli teadlased selgitasid välja, et suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid kasutavad naised saavad harvem orgasmi, neil on madalam sugutung ja nad seksivad vähem.

Multitegumtöö

Hollandis asuva Gröningeni ülikooli teadlased uurisid inimaju ja selgus, et orgasmi ajal on teatud kehaosad justkui halvatud. Seega peaksid mehed ja naised seksi ajal võimalikult palju lõõgastuma, kuid naised ei ole suutelised seda alati tegema. Naise aju lahendab pidevalt erinevaid probleeme, samal ajal, kui mehe aju keskendub vaid seksile ning seetõttu on mehel kergem lõõgastuda. Kui naine on seksi ajal keskendunud muudele mõtetele, siis ei saa ta orgasmi.

Antidepressandid

Antidepressandid võivad takistada inimest orgasmi saamast. Antidepressandid suurendavad ajus serotoniini kogust, kuid see hormoon pärsib dopamiini tegevust ja just dopamiini on tarvis selleks, et seksuaalset erutust saada. Tulemuseks on see, et inimene ei saa orgasmi.

Geenid

On täiesti võimalik, et naised on loodud nii, et neil läheb orgasmi saamiseks rohkem aega. Londonis asuva St Thomase haigla teadlased tegid kindlaks, et naiste jaoks on äärmiselt oluline see, kas mees on võimeline teda voodis rahuldama või mitte. Kui mees ei saa sellega hakkama, siis ei pea naine teda ka muus osas usaldusväärseks.

Probleemid vereringega

Kui meestel on probleeme vereringega, siis see võib tähendada, et neil on probleeme erektsiooni saamisega. Mõned eksperdid on veendunud, et naistel võib esineda probleeme orgasmi saamisega just seetõttu, et neil on probleeme vereringega. Samamoodi nagu peenis vajab seksuaalseks tegevuseks verb, vajab seda ka kliitor.

Vale partner

Paljud mehed lihtsalt ei tea, kuidas naisele rahuldust pakkuda. Nad ei tunne naise füsioloogiat või mõtlevad voodis vaid endale ning naine tunneb liiga suurt piinlikkust, et seda teemat üles võtta. Seetõttu võib juhtuda, et mõned naised kogevad esimest orgasmi elus alles 50. eluaastates, kui nad on pikaajalisest partnerist lahku läinud ja uude suhtesse astunud.

Vanus ja ülekaal

Nii vanus kui liiga suur kehakaal mõjutavad seda, kui sageli naine orgasmi saad. Vanusega väheneb testosterooni tase naise organismis, ent testosterooni nimetatakse just «orgasmi hormooniks». Ka üleliigsed kilod mõjutavad hormonaalset taset naise organismis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles