Lugeja kirjutab: tänapäeva meestemood on õudne!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide Gucci kollektsioonist.
Näide Gucci kollektsioonist. Foto: AFP/SCANPIX

Naine24 lugejamäng kevadtrendidest kestab kuni selle nädalavahetuse lõpuni. Selle kirja autor on üks 25-aastane naine, kes on üsna kurjalt kriitiline tänapäevase meestemoe suhtes ja mainib ka naiste stiiliapse, mis talle silma on jäänud.

Juba mõnda aega panevad mind moes (minu arust on tegu küll pigem moetusega) ahastama meesterõivad, mis on kirjud kui paabulinnu suled. Need värvilised, sageli läikivad ülikonnad...Uh! Ja need nii in troopilised lillemustrid!

Tõesti, miks te vaeseid mehi piinate? Nad on ju moeohvrid, kes panevad sageli selga, mida kaasa ütleb ja näevadki seepärast pigem välja kui memmepojakesed või mõni Dorian Gray kaasaegne. Mina mõtlesin, et 21. sajand näitab arengut, aga kaugel sellest.

Ma tahaks teada, kes leidis, et meestemoes peaks valitsema värvilised ülikonnad, troopikasärgid, kummalised retroprindid ja jube-jubedad habemed?! No ausalt, õudne on! Ma julgen siiski arvata, et tõeliselt mehelikud mehed ei kannaks eal nii naeruväärset stiili ja jäävad truuks tumedatele ülikondadele ja šikkidele šortsidele, triiksärkidele ja ükskõik millele muule peale selle dändiliku stiilituse.

Naiste puhul ei saa ma aru, kuidas võivad vaesed moejüngrid südasuvel kanda saapaid? Küll lahtisemaid suviseid, aga siiski saapaid, tule taevas appi. Ilus on muidugi, aga kahju hakkab ja on pisut imelik.

Lisaks leian ma, et valge värv sobib suvel ülihästi ja on tõesti ilus, aga kas ilmtingimata kõik peavad kandma üleni valget? Tekib tunne, nagu oleks terve hullumaja lahti pääsenud või oleks haigla töötajad otsustanud linna vallutada. Ma kardan, et keegi peab end ohverdama ja mingeidki värve kandma. On ikkagi suvi. Võiks meestemoest värvid võtta ja valge meestele anda. Sobiks palju paremini, ausalt.

Naised peavad kandma värve, aga mitte neoone nagu mu kallis naabripreili juba mõnda aega teinud on. Ausalt, ma pole ta seljas mitte mingeid muid värve peale neoonroosa näinud!

Mulle meeldib väga näiteks Michael Kors. Tema riided on põnevad, värvilised, naiselikud ja kõike, mida naistemood olema peaks. Aga mitte ülepakutud, naeruväärsed ja kummalised. Ta on tõeliselt hea moelooja, kes tajub naiste keha ja on üldse stiilitundega mees. Taevale tänu, et temast sai moelooja.

Tohutult meeldib mulle, et oranžid huuled on moes. Oranž mulle istub ja annab igaühele erksust juurde, kui riided juhtuvad näiteks üleni valged olema, mis on suvel väga tõenäoline.

Mina lähen suvele vastu oma armsate päevitusriietega, kuigi tegelikult ma ei päevita. Need on kolla-valge triibulised ja ei ole napid. Sest napp polegi alati ilusaim. Vahel näib, nagu poleks keegi kuulnud ütlust «Vähem on rohkem!» või «Jätke fantaasiale ruumi!»

Veel on mul suveks kaunis pikk maksikleit, mis mulle kingiks toodi. Selle juurde madalad plätud või sandaalid, suvekott ja olengi valmis.

Teistele soovitan, et ärge pakkuge üle - suvi on aeg, et end vabalt tunda. Jätke kontsad kappi või pidulikumaks puhuks, näiteks lõpetamisteks, mida kindlasti suvel ette tuleb. Ka peol võib kontsakingad jalga panna, aga suvisel argipäeval võiks ikka madalaid ja lahtiseid kingi kanda - jalad saavad hingata.

Ka seelikud on suvel omal kohal. Mulle isiklikult meeldivad lendlevad seelikud, sest kitsad, mis on täiesti ümber, ei lase ju liikuda. Lühikesed püksid on samuti asendamatud. Ise ma teksat ei eelista, sest see on umbne, aga kui teised seda armastavad, siis palun. Ainult tagumiku võiks need ikka ära katta.

Kokkuvõtvalt ütleks, et rohkem värve, vähem meiki, rohkem kleite ja seelikuid pükste asemel ja jumala eest - ärge päevitage end nii pruuniks! See on imelik, kui valged hambad ja silmavalged välguvad, seljas on heledad riided ja jume on tumepruun või oranž. Miks inimesed end häbenevad või miks neile ei meeldi nende loomulik hele jume?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles