Et iga päev oleks täiuslike juuste päev

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Middleton
Kate Middleton Foto: SIPA/Scanpix

Küll oleks vast lahe, kui iga päev oleks juuksed nii kaunid nagu juuksurist lahkudes. Paraku võime istuda tunde juuksuritoolis ja osta kõige kallimaid vahendeid, aga ikka tuleb ette neid hommikuid, kui ärgates on peas mopilaadne sasipusa.

Õnneks on mõningaid nippe, mida järgides saab ka tavaline naine välja näha kui superstaar, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Tunne oma juuksetüüpi! Kõige sagedasem põhjus, miks juuksed head välja ei näe, on stilist Julia Papworthi sõnul see, et kasutatakse valesid juuksehooldustooteid. Kui kaunis soeng on sulle oluline, siis uuri hoolikamalt, milline juuksetüüp sul tegelikult on ja lase juuksuril õigeid vahendeid soovitada. See ju ei tähenda, et peaksid kohe tema kätte kogu oma kuupalga ulatama, aga kindlasti oskab ta paremini tuvastada, mida sinu juuksed kõige rohkem vajavad. Kui oled selle selgeks teinud, jäta ka järgmine kord salongi külastades meelde, et oskaksid jälgida, kas juuksur kasutab su pead pestes õigeid vahendeid.

Stilist Frank Barbosa on märganud, et paljudel kiire eluviisiga naistel on üks väga halb komme, mis juuste välimust rikub. Nimelt pesevad nad hommikul enne kodust lahkumist juukseid, aga teevad seda kiiruga ja korralikult juukseid kuivatada ei jõua. Nõnda lipataksegi märja peaga tööle ja lastakse juustel kuivada nii nagu juhtub. Selle tulemuseks on ebaühtlane ja vormitu soeng ning pärastlõunal märkab naine, et tal ei jää muud üle kui juuksed lihtsalt patsi panna. Pese pigem juukseid õhtuti. Nõnda on hommikul rohkem aega ja sul on võimalus valida, kas lased juustel kuivada omasoodu või sätid neid fööni abil.

Kui tahad, et su ilus soeng võimalikult kaua värskena kestaks, proovi kuivšampooni, mis imab juustest liigse rasu, annab hea lõhna ja lisab juustesse kohevust. See aitab väga hästi juuste välimust värskendada, kui need peaks poole päeva pealt järsult sorgu vajuma ja rasuseks muutuma. Kuivšampoon sobib kõikidele juuksetüüpidele.

Kui eelnevalt sai mainitud, et nn halva soengu päeval pannakse enamasti juuksed kinni, siis Meddick lohutab, et siledat hobusesaba ei maksa alahinnata. Pats hoiab ilusti kahupea korras ja juuksevaha abil saab ka taltsutamatud salgud kontrolli alla. Lisaks võib alati kasutada juustega sama värvi klambreid, millega «ülejooksikuid» ohjeldada.

Kui tahad, et su juuksed oleksid kohevamad, siis kanna juuksejuurtele kerget vahtu, olgu nad märjad või kuivad, soovitab tippjuuksur Ted Gibson. Seda tehes hoia pea alaspidi ja kuivata juukseid fööniga nii kaua, kuni need on täiesti kuivad.

Paljud naised soovivad, et nende juuksed oleksid läikivamad. Seda pole tegelikult üldse raske saavutada, tuleb vaid leida õige kerge läikepihusti, õpetab Toth. Stilisti selgitusel peab kasutama just pihustit, sest kõik teised tooted, mis lubavad kaunist läiget, teevad juuksed raskeks ja rasuseks.

Kehvematel päevadel on hea, kui sul on tagavaraplaan ehk mõni lihtne soeng, mis hädast välja aitab. Katseta ja selgita välja, kas sulle sobib pigem kõrge krunn või sile hobusesaba ja hoia vajalikud vahendid selle tegemiseks oma töösahtlis.

Juuksed näevad muidugi pärast pesu väga head välja ja tunned ehk kiusatust iga päev pead pesta, aga sellega teed endale karuteene. Mida sagedamini pesed, seda tihemini tekib selle järele ka vajadus. Kui teed palju trenni, siis saad ehk abi kuivšampoonist, et järgmist peapesu natuke edasi lükata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles