Miks on mehed pärast seksi väsinud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised tahaksid pärast seksi partneriga kaisutada, kuid mehed eelistaksid kohe magama jääda. Mõned naised tõlgendavad seda kui mehe vähest huvi suhte vastu, ent tegelikult on olemas bioloogiline põhjus, miks mehed muutuvad pärast seksi väsinuks.

Uuringud on tõestanud, et meestele mõjub seks tõepoolest väsitavalt ja nad tahaksid pärast vahekorda uinuda. Pärast seemnepurset vallanduvad kehas erinevad hormoonid ja kemikaalid, mis tekitavad und ja vähendavad võimalust, et mees jaksab kohe «teisele ringile minna», kirjutab terviseportaal healthmeup.com.

Järgnevalt on nimetatud kemikaalid ja hormoonid, mis mehi pärast seksi uniseks teevad:

Prolaktiin - seksuaalne rahuldus vallandab prolaktiini, mis muudab uimaseks. Prolaktiini vastand on dopamiin, mis tõstab tuju ja annab energiat.

Oksütotsiin - pärast seksi vallandub ka oksütotsiin ehk armuhormoon, mis aitab kehal lõõgastuda. See muudab mehed pärast mõnusat vahekorda uniseks.

Vasopressiin - see hormoon muudab veresooned kitsamaks ja sel hormoonil on oluline roll homöostaasis ehk organismi sisekeskkonna püsivuses. Vasopressiin vallandub otse ajju ja selle toimel keha lõõgastub.

Serotoniin, noradrenaliin, lämmastikoksiid - need on peamised neurohormoonid, mis keha lõõgastavad. Lämmastikoksiid vallandub peenises.

Füüsiline treening - mehed kasutavad seksi ajal reeglina oma keha rohkem kui naised, seega on loomulik, et mees väsib seksi käigus rohkem ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles