Mida teevad õnnelikus suhtes olevad inimesed igal hommikul?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mille poolest erinevad õnnelikud paarid ülejäänud paaridest? Mida teevad nemad päeva jooksul, mida teised paarid ei tee? Asjatundjad on öelnud, et hommikused rituaalid ja rutiinid on väga olulised, ka paarisuhtes.

Hommikuse rituaali loomine ei nõua palju aega ega vaeva. Kuidas siis õnnelikus suhtes olevad inimesed oma hommikuid veedavad? Yahoo! Shine konsulteeris paarisuhtenõustajatega, et sellele küsimusele vastust leida.

Vabandavad, kallistavad, teevad süüa

Suhetest pajatavate raamatute autor Harriet Lerner rääkis, et nende suhtes on nii, et kui mees on eelmisel õhtul halvasti käitunud, siis hommikul äratab ta naist sõnadega: «Ma palun vabandust, et ma eile nagu idioot käitusin. Kuidas sa oma mune soovid?» Munad, eriti omleti kujul, kuuluvad nende suhtes hommikuse rituaali juurde. Mees valmistab peaaegu alati ise hommikusöögi ja see, koos hommikuse kohviga, soojendab alati naise südant.

Tee midagi vaid oma kallimale

Terapeut ja raamatuautor Jason Kurtz ütles, et nemad ärkavad naisega eri aegadel. «Mina ei joo hommikuti kohvi, aga mu naine joob. See aitab tal üles ärgata ja ta naudib täielikult seda rituaali. Ma usun, et talle meeldib ka see, et ärgates olen ma juba värske kannutäie kohvi valmis teinud ja see ootab teda. See on väike asi, aga alati on tore päeva alustada naeratus näol,» sõnas Kurtz.

Looge oma rituaal

Kui bestselleri «The Happiness Project» autor Gretchen Rubin oma uue raamatu jaoks materjali kogus, avastas ta, et eksperdid soovitavad lastele luua rutiine ja rituaale, et neil tekiks korra ja ühenduse tunne. Rubin leidis, et ka täiskasvanud vajavad taolisi asju ning nad otsustasid abikaasaga luua oma rituaali: suudelda hommikul ja õhtul. «Ma ärkan hommikuti kell 6, mis on tunduvalt varem, kui mu kaasa ärkab, ja enne, kui ma voodist tõusen, suudlen ma teda.» Nad suudlevad veel korra siis, kui abikaasa on juba üles tõusnud ja veel korra enne kodust lahkumist.

Sööge koos hommikust

Laura Vanderkam on kirjutanud raamatu, milles ta keskendus sellele, mida teevad õnnelikus suhtes olevad inimesed enne hommikusööki. Mida teeb aga Laura ise igal hommikul, et oma suhet tugevana hoida? «Paljudel peredel on kombeks hommikuti koos süüa ja me üritame ka seda teha. See on hea aeg suhtlemiseks ja me saame jälgida, kuidas me oma laste eest hoolt kanname. Arutame oma päevakavasid ja hommikusöök on meie jaoks lõõgastavam aeg kui õhtusöök,» rääkis Vanderkam.

Jooge kohvi voodis

Suhteekspert Rivka Slatkin tunnistab, et tema pole hommikuinimene, seega on ta eriti tänulik oma abikaasale, kes tegeleb hommikul nende nelja lapsega ja seejärel toob naisele voodisse kuuma kohvitassi. See on õrn ja armas žest, mis julgustab naist üles tõusma ja päeva tervitama.

Soovi kallimale õnne ja edu

Suhetest kirjutav ajakirjanik Alisa Bowman rääkis, et tema ärkab igal hommikul umbes kell 6, et tal oleks aega mediteerida enne teiste pereliikmete ärkamist. Mediteerimise käigus mõtleb naine kõigile põhjustele, miks tema pereliikmed peaksid olema õnnelikud. Seejärel lisab ta oma mediteerimisse head soovid oma perele ja abikaasale. Selleks ajaks, kui teised ärkavad, on Alisa armastust täis ning üritab teiste hommiku võimalikult ilusaks ja helgeks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles