Populaarseid kohvijooke ja soovitusi, kuidas neid juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sinu päev ei saa alata ilma tassikese kohvita? Tõenäoliselt pole sa üksi. Aga kas jääd alati ühe proovitud kohvijoogi juurde või julged ka teisi jooke tellida? Võib-olla sa lihtsalt ei tea, mis joogid need täpselt on ega julge ka oma kohaliku kohviku baristalt nende kohta uurida.

Selleks, et õpiksid erinevaid kohvijooke paremini tundma, on järgnevalt välja toodud kolm kõige populaarsemat jooki ja selgitatud, mis joogid need täpsemalt on, kirjutab Glamour.

Espresso

Espresso on kangemat sorti kohv, mille ühes tassis on umbes seitse grammi erirösti kohviube. Ideaalselt valmistatud espressol on peal paks, kuldne vaht. Espressot serveeritakse pisikeses tassis ja seda soovitatakse juua kas mustalt või teelusikatäie suhkruga. Kui tahad seda juua itaallaste kombel, siis ära telli espressot kaasa, vaid joo seda kohvikus kohapeal. Kui lisad espressole veidike piimavahtu, siis saad macchiato-nimelise kohvijoogi.

Cappuccino

Cappuccino on väga populaarne kohvijook. Selles on kolm kihti: espresso, piim ja vaht. Kõiki kolme on võrdses koguses. Kohviekspertide sõnul peaks cappuccino olema siidise tekstuuriga, milles kolm kihti on ideaalselt segunenud. Kui cappuccino on hästi valmistatud, siis saab seda serveerida magustoidu asemel, sest see on omaette rikkalik maitseelamus. Cappuccino piimavahule puistatakse sageli peale mõrudat kakaopulbrit või riivitakse tumedat šokolaadi.

Caffe latte

Kui eelistad lahjemat kohvi, siis caffe latte on sinu jook. See jook sisaldab espressot (üks osa), millele on lisatud palju sooja piima (kolm osa) ja piimavahtu. Prantsuse keelt kõnelevates riikides serveeritakse caffe latte asemel café au lait'd. Kahe kohvijoogi erinevus seisneb aga selles, et kui caffe latte valmistamisel kasutatakse espressoube, siis café au lait on tehtud tavalise kohvi baasil. Seda peetakse caffe latte lahjemaks versiooniks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles