Halvad harjumused, mis võivad põhjustada juuste väljalangemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Regulaarne juuste eest hoolitsemine on väga oluline kaunite ja läikivate kiharate jaoks. Kuna juuksed puutuvad sageli kokku aga kahjustavate asjadega, võivad ka kõige kaunimad kiharad muutuda habrasteks ja isegi välja langeda.

Millised on suurimad vead, mida juuksehoolduses tehakse? Millised halvad harjumused võivad viia juuste väljalangemiseni? Sellest kirjutab Genius Beauty.

Pärast pesemist juuste rätikusse mässimine

Selleks, et juuksed oleksid terved ja ilusad, tuleks neil lasta kuivada õhu käes, kuid sa ei pea ootama, kuni terve pea ära kuivab. Juukseotsad võivad veidike niisked olla ja siis tohib neid juba kammida või sättida.

Märgade juuste vale hooldamine

Paljud naised teavad väga hästi, et märjad juuksed on õrnad ja võivad kergesti katki minna. Seetõttu tuleks neid vähem katsuda ja märgi juukseid ei tohi kammida üldse. Aga see ei kehti kõigi naiste kohta. Nimelt tuleks lokkis juukseid just märjana kammida, kuid kasutama peaks laiade piidega kammi või juukseharja.

Liigne harjamine

Leidub naisi, kes usuvad, et juuksed on kaunid siis, kui neid 100 korda päevas kammida. Kuid selline teguviis võib juustele kahjulik olla. Liigne harjamine võib tekitada katkisi juukseotsi.

Tugevad juuksehooldustooted

Liiga sage juuksehooldustoodete kasutamine võib muuta juuksed raskesti kammitavaks. Lisaks muudab see juuksed õrnaks.

Kuivade juuste stiliseerimine

Juuksesirgendaja või koolutaja kasutamine liiga kuivadel juustel on juustele suurim stressiallikas. Kui sa tahad tingimata oma juukseid sirgendada või koolutada, ära tee seda tihemini kui korra kahe päeva jooksul ja kasuta vaid kõige madalamat temperatuuri. Koolutaja ei tohiks ühe salgu ümber olla kauem kui paar sekundit.

Pidev juuksepikenduste kasutamine

Täpselt nagu liiga tugevalt tehtud soengud ja hobusesabad, venitavad juuksepikendused juuksekarvad välja ja tekitavad neis stressi. Tulemuseks on nõrgad ja haprad juuksed. Kui su juuksed puutuvad pidevalt taolise stressiga kokku, võivad juuksed hakata välja langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles