Mille kohta naised Facebookis valetavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühe uuringu järgi on kolmandik naistest süüdi selles, et nad muudavad pidevalt oma Facebooki lehel olevat infot: ebasobilikelt piltidelt eemaldatakse oma nimesid, muudetakse külastatavate kohtade infot ja jagatakse näiteks artikleid, mida ise pole tervenisti läbi lugenud. Kõike seda tehakse selleks, et oma sõpradele parem mulje jätta.

Mille kohta naised veel Facebookis valetavad? Female First toob mõned näited.

Pilditöötlus - üks naine kolmest töötleb neid fotosid, mis lõpuks tema Facebooki konto juurde jõuab. Muudetakse näiteks nahatooni, eemaldatakse iluvigu ja vistrikke.

Profiilipildid - tuleb välja, et 40 protsenti naistest laseb endast mõnikord spetsiaalselt Facebooki profiilipildi jaoks pildistada. Loomulikult töödeldakse fotot enne, kui see internetti jõuab.

Töökogemus - töö ja karjääri osas kiputakse sotsiaalvõrgustikus liialdama, et jätta sõpradele muljet, et oled edukat karjääri tegemas ning teenid korralikke rahasummasid. Tegelikult on see kõik aga vale.

Väljaskäimine - enamik õhtuid möödub sul kodus diivanil telerit vaadates, kuid neile õhtutele ei tõmmata üldse tähelepanu. Hoopis rõhutatakse seda, kus ja kellega väljas käiakse, milliseid trendikaid kohti külastatakse ja üritatakse muljet jätta, et suurem osa õhtutest möödub linna peal pidutsedes.

Kodu - oma kodust lisatakse pilte vaid siis, kui kodu on laitmatult puhas ja korras, kui oled parajasti midagi uut soetanud, et inimestel tekiks ettekujutus, et just nii sa kogu aeg eladki.

Lapsed - unustusse vajuvad need õhtud ja ööd, kui laps on lakkamatult nutnud ning sind üleval hoidnud. Facebooki jõuavad kirjeldused hoopis neist kordadest, kui laps on midagi toredat teinud, millega saaks teiste emmede ees uhkustada.

Check in - loomulikult ei märgi sa oma Facebooki seinal ära kõiki kohti, mida sa külastad. Ära märgitakse vaid need kohad, mis võivad teisi inimesi kadedaks muuta - uhked hotellid, kallid restoranid, kontserdid, mõni eksootiline reisisihtkoht. Peaaegu pooled naistest tunnistavad, et teiste inimeste Facebooki postitused tekitavad neis kadedust.

Vanad profiilipildid - paljud naised panevad profiilipildiks mõne sellise ülesvõtte, kus ollakse noorem, saledam, ilusam, sest neile ei meeldi see, kuidas nad hetkel välja näevad. Kui mõni inimene pole sind mitu aastat näinud, siis nooruslik profiilipilt võib talle ju muljet avaldada, või mis?

Nime eemaldamine postitusest või pildilt - naiste puhul on levinud ka see, et kui neile ei meeldi mõni postitus või pilt, millel sõber on ta ära märkinud, siis eemaldatakse kiiremas korras oma nimi. Kujuta ise ette, et sõbranna lisab teist kahest pildi, kuid sinul on pildil inetu lõualott, sa ju ei taha, et keegi seda näeks? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles