Viis asja, mille puhul ollakse naiste suhtes kriitilisemad kui meeste

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tegemist on teemadega, mis puudutavad erinevaid sugupooli, siis peame tõdema, et topeltstandardid eksisteerivad siiamaani. Olgem ausad: hoolimata sellest, et me üritame liikuda soolise võrdõiguslikkuse poole, ootavad paljud inimesed siiski naistelt ja meestelt erinevaid asju.

Seetõttu on uuringud naistest, kes on pere peamised leivateenijad või reklaamid lastega kodus olevatest isadest niivõrd aktuaalsed ja väärivad kajastamist. Ebavõrdsus eksisteerib ka praegu, sest inimesed hindavad meeste ja naiste käitumist erinevate standardite järgi, kirjutab Huff Post.

Siin on viis asja, mille puhul suhtutakse naistesse kriitilisemalt kui meestesse.

«Liiga palju» voodipartnereid. Kuigi see ei tohiks üldse tähtis olla, kui suur või väike on kellegi voodipartnerite arv, eksisteerib selle teema puhul seksuaalne topeltstandard. Mehed, kes magavad paljude naistega, on «täkud», kuid naised, kes sama teevad, saavad kohe kriitika ja halvakspanu osaliseks. Veelgi enam, ühes uuringus tehti kindlaks, et valimatu käitumisega naised kaotavad nii meeste kui ka oma naissoost sõbrannade austuse.

Segamini kodu. Kuigi 81 protsenti meestest ja 87 protsenti naistest on tunnistanud, et nende jaoks on tähtis kodu korras hoidmine, tegelevad koduste töödega siiski enamasti naised. Miks? Sest naisi kritiseeritakse tunduvalt rohkem, kui nende kodu on segamini.

Ülekaalulisus. Kuigi nii mehed kui naised võivad kokku puutuda sellega, et ülekaalulistele inimestele vaadatakse viltu, on uuringud näidanud, et ülekaalulised naised kogevad rohkem ühiskondlikku survet kaalu langetada.

Otsekohesus või kindlameelsus. Naine, kes pidevalt oma arvamust avaldab, on kamandav, agressiivne või ülbe, kuid oma arvamust avaldav mees ilmutab lihtsalt häid juhiomadusi.

Laste puudumine. Lastetuid naisi võidakse pidada isekaks ja neile väidetakse pidevalt, et hilisemas elus kahetsevad nad oma otsust mitte lapsi saada. Sest see ei saa ju normaalne olla, et naine ei taha lapsi? Mehed ei puutu sama asjaga kokku - seda, kas sa oled isa või mitte, ei peeta meheks olemise juures oluliseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles