Banaani-datlijäätis granaatõunaseemnetega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik ihaldame aeg-ajalt väikest naudingut mõne hõrgu maiuse näol. Rafineeritud suhkru liigtarbimine on aga paljude haiguste ja ka enneaegse vananemise üheks põhjustajaks, lisaks on sellest eemaldatud kõik vitamiinid, mineraalained jne. Õnneks on suhkrule ka tervislikumaid alternatiive. 

Värsked ja kuivatatud puuviljad on ideaalsed magustajad, pakatades vitamiinidest ja mineraalidest. Kasuta magustamiseks näiteks banaane, datleid, rosinaid, goji-marju, aprikoose. Paremaks kasutamiseks ja organismi poolt omastamiseks, tasub kuivatatud puuvilju eelnevalt umbes 8 tundi vees leotada. Leotusvesi joo ära (juhul kui tegu ikka mahesaadusega), puuviljad aga püreesta moosiks või tükelda noaga peeneks ning sega pudru, küpsetustaigna või muu magustamist vajava hulka. Proovi näiteks järgmist mahedat magustoitu.

Banaani-datlijäätis granaatõunaseemnetega

(kahele)

  • 4 banaani
  • 6 pehmet kivita datlit
  • 1/2 tl kaneeli
  • 1 granaatõun
  • peotäis Kreeka pähkleid
  • vajadusel natuke külma vett

Koori banaanid ning haki väiksemaks, sügavkülmuta üleöö. Puhasta granaatõun. Haki Kreeka pähklid noaga väiksemaks. Lase banaanitükkidel veidi sulada, et oleks kergem püreestada.

Pane banaan, datlid ja kaneel võimsasse kannmikserisse või köögikombaini ning püreesta kreemjaks. Kui segu on liiga tihke, lisa veidi külma vett.

Lao serveerimiskausi põhja granaatõunaseemneid, seejärel banaanijäätis ning kõige peale veel granaatõunaseemneid ja purustatud Kreeka pähklid.

Rohkem retsepte leiad ajakirja Sensa märtsinumbrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles