Nõuandeid, kuidas köögis kevadpuhastust teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kevad on paras aeg uute alguste ja suurpuhastuse jaoks ning mis oleks parem koht alustamiseks kui köök. Pika talve jooksul on kappidesse kogunenud toiduained, mis tuleks nüüd võib-olla kiiresti ära kasutada või minema visata.

Ei tea, kuidas alustada? Naisteportaal GalTime jagab mõned nõuanded, mida tasuks köögis kevadpuhastuse tegemisel silmas pidada.

Värsked maitseained. Kontrolli üle, et kõik purkides ja topsides olevad maitseained oleksid värsked. Reeglina võiks vaadata, et maitseaine kehtivusaeg oleks veel aasta või kaks. Ent kui sa pole üks neist inimestest, kes kuupäevi jälgiks, siis usalda oma haistmismeelt. Ava purgike ja nuusuta. Kui maitseaine ei lõhna nii, nagu peaks, siis on ilmselt õige aeg see välja vahetada. Vaata üle, et ka toiduõlid oleksid veel kehtivad. Erinevad õlid võivad seistes mõrkjaks muutuda, seega tasuks neid enne kasutamist kontrollida.

Varu teatud toiduaineid. Mõned toiduained on sellised, mis võiksid sahvris või köögikapis alati olemas olla. Kui sul on kindlad toiduained alati olemas, siis on söögivalmistamine tunduvalt lihtsam ja kiirem. Veendu, et sul oleks olemas neid aineid, mida sa kõige rohkem kasutad ja mille abil on võimalik toitu maitsvamaks muuta, näiteks riivsai ja kuivained.

Vabane ebavajalikust. Täpselt nagu riiete puhul, kehtib ka köögis põhimõte, et kui sa pole mõnda potti või panni üle aasta kasutanud, siis tasuks see välja visata. Sel viisil on sul vajalike asjade jaoks rohkem ruumi.

Korista kappe. Pane ühte kohta kokku potid, pannid ja nende kaaned. Lao küpsetusplaadid üksteise otsa vastavalt sellele, millised sa kõige rohkem kasutad. Kui sul on piisavalt tööpinda köögis, siis hoia vajalikke köögitarvikuid kapi peal. Neist võib köögis saada sisutuselement, eriti arvestades seda, et tänapäeval on poodides niivõrd värvilisi ja erinevaid seadmeid müügil.

Sega komplekte omavahel. Mõni toidunõude komplekt on sind ära tüüdanud? Selle asemel, et terve komplekt välja visata, vali välja mõned ilusamad magustoidukausid või alustaldrikud ja kasuta neid koos teistest komplektidest pärinevate nõudega.

Loo küpsetamiskoht. Kui sulle meeldib küpsetada, tee oma kööki üks koht, kus on su mikser, taignarull, mõõtelusikad ja muud küpsetamiseks vajalikud tarvikud. Pane selle koha lähedusse kappi küpsetamiseks mõeldud kuivained, sel viisil on sul lihtsam lemmikküpsetisi valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles