Viis toiduainet, millest saab teha hästitoimivaid iluvahendeid

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võimalik, et sul on juba praegu köögis olemas need toiduained, mida saab ära kasutada koduste iluvahendite valmistamiseks. Need on oliiviõli, avokaado, Kreeka jogurt, munad ja sidrunimahl.

Kombineerides nende toiduainete parimad omadused, saad luua koduseid ilutooteid, mille abil parandada oma naha, juuste ja küünte välimust, õpetab Buzzfeed.

NAHALE

Näopuhastaja

Tee omale näopuhastaja, mis tungib pooridesse ja puhastab edukalt näonahka mustusest ja meigist. Vahusta kaks munavalget tugevaks vahuks ja lisa vahule mõni tilk sidrunimahla. Kanna vahusegu näole ja oota, kuni tunned, et mask hakkab muutuma kõvaks. Mõne minuti pärast pese nägu leige veega puhtaks.

Niisutav mask

Vahusta kiiresti kaks munavalget, et tekiks tihe vaht. Seejärel sega juurde mõni lusikatäis Kreeka jogurtit. Kanna saadust ühtlase korrana näole ja lase mõjuda kümme minutit. Loputa nägu leige veega puhtaks.

Mask kuivale nahale

Purusta pool küpsest avokaadost ja sega see munavalgevahuga, mis on tehtud kahest munavalgest. Kanna näole ja lase mõned minutid mõjuda. Loputa nägu leige veega.

Rikkalikult niisutav mask

Väga kuivale nahale annab turgutust mask, mis on tehtud kolmest tublist koostisosast. Sega üks küps avokaado ühe munavalge ja teelusikatäie sidrunimahlaga, kuni tekib ühtlane mass. Kanna see näole ja lase mõjuda pool tundi. Loputa nägu puhtaks ja näed, kui pehmeks nahk muutub. Kuna sidrunimahl on pisut happeline, võid tunda kerget kipitust. Pane tähele, et maski ei satuks haavadele ega silma.

JUUSTELE

Mask kahjustatud juustele

Sega omavahel pool küpset avokaadot ja üks munakollane. Kõige mugavam on seda teha kannmikseris, sest avokaado peaks olema võimalikult ühtlaselt purustatud. Kanna saadud segu juustesse, masseerides esmalt juuksejuuri ja seejärel liikudes edasi juukseotste poole. Kui mask on peas, säti juuksed vannimütsi alla ja lase mõjuda vähemalt veerand tundi. Seejärel loputa ja pese juukseid nii nagu tavaliselt.

Palsam

Sega 2-3 supilusikatäit oliiviõli ühe tassi Kreeka jogurtiga. Kanna segu juustesse ja kata juuksed vannimütsiga. Mask peaks saama mõjuda viis minutit ja kui võimalik, istu soojaallika lähedal. Kuumus aitab maskil paremini mõjuda. Seejärel loputa ja säti juuksed nii nagu soovid.

Sügeleva peanaha leevenduseks

Sega võrdsetes kogustes sidrunimahl, oliiviõli ja vesi. Piisama peaks sellest, kui iga koostisosa on umbes 2 supilusikatäit. Tee pea märjaks, et peanahk oleks niiske, ja masseeri segu peanahale. Lase sel enne pea pesemist mõjuda umbes 10-20 minutit.

Loomulikud triibud

Kui tahad endale ajutiselt triipe, siis läheb sul tarvis tühja pritsi. Vala sellesse tassitäis sidrunimahla ja veerand tassi leiget vett. Raputa hoolega ja pritsi sinna, kuhu triipe soovid. Seejärel mine umbes pooleks tunniks päikese kätte. Pärast seda pese pea puhtaks ja kasuta ohtralt palsamit.

KÜÜNTELE

Küünte tugevdaja

Sidrunist tehtud küünte tugevdaja muudab küünte välimuse tervemaks ja puhtamaks. Võta väike kauss leige veega ja lisa sellele mõni tilk sidrunimahla. Leota selles käsi, kuni vesi muutub jahedaks. Loputa ja kuivata.

Küünenaha niisutaja

Lukusta niiskus küünenahka ja kanna neile maniküüri tehes oliiviõli. Oliiviõli on täiesti ohutu, seda võib küünte hoolduses kasutada kasvõi iga päev.

Tervemad küüned

Avokaadot ei pea sugugi küüntele määrima. Selleks, et küüned oleksid terved, tuleb seda lihtsalt sagedamini süüa. Selle tulemusel muutuvad kaunimaks ka juuksed ja küüned.

Tähelepanu! Enne kasutamist testi väikesel nahapinnal, et sul poleks isetehtud iluvahendite vastu allergiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles