Nippe, kuidas negatiivsetest tunnetest vabaneda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et elada õnnelikku ja täisväärtuslikku elu, tuleb vabaneda negatiivsetest emotsioonidest. Kui lased halbadel tunnetel enda sees kuhjuda, siis võib see lõpuks koormavaks muutuda.

Kui su elus valitsevad negatiivsed tunded, siis sa ei märka toredaid pisiasju enda ümber ega oska hinnata seda, et sa oled elus ja saad olla sina ise. Õnneks on negatiivsetest emotsioonidest võimalik vabaneda, sest muidu hoiavad need sind paigal, mõjuvad väsitavalt ning imevad rõõmu su elust välja, kirjutab Allwomenstalk.

Üks olulisemaid asju, mida teha siis, kui tahad oma elus negatiivsetest emotsioonidest vabaneda, on ettekäänete otsimise lõpetamine. Ära õigusta pidevalt enda või teiste käitumist. Sa vastutad oma tegude eest, seega ürita olla mõistlikum ja ära lase tunnetel oma otsuseid mõjutada. Ära tee endast ohvrit ja võta midagi ette, et oma mõtte- ja teguviisi muuta.

Mingil seletamatul põhjusel laseme me teiste inimeste arvamustel oma elu mõjutada. See on vale. Tee seda, mis tundub sulle endale õige olevat, kontrolli oma emotsioone ja võta oma tegude eest vastutus. Paljud inimesed on ilma põhjuseta õelad, aga ära lase nende sõnadel või tegudel oma elu mürgitada, ära anna neile nii palju võimu. Tea, mida sa väärt oled ja ära lase teistel end defineerida.

Loobudes halbadest harjumustest on võimalik ka negatiivsusest lahti saada. See võib alguses tunduda raskena, aga tahtejõu ja kannatuse abil on võimalik oma eesmärke saavutada. Mõned halvad harjumused tekitavad lihtsalt halba tuju, seega mõistlik oleks neist vabaneda ja õnnlikumalt elada. Ürita vältida harjumusi, mis sinus depressiooni või viha tekitavad ja keskendu vaid ilusatele asjadele elus.

Koos halbade harjumustega tasuks oma elust välja heita ka negatiivsed inimesed, kes väidavad, et on sinu sõbrad, kuid tegelikult teevad su tuju vaid halvaks. Ära lase millelgi ega kellelgi oma tuju rikkuda ega oma enesekindlust mõjutada. Kogu enda ümber positiivseid inimesi, kes on rõõmsameelsed ja õnnelikud. Peagi märkad, et nende terve suhtumine ellu on sulle külge jäänud ja sa jagad samu väärtushinnanguid.

Ole tänulik kõige eest, mis sul on. Ole tänulik selle eest, milline inimene sa oled. Kui sa mõtlema hakkad, siis taipad, et su elus on niivõrd palju, mille üle õnnelik olla, seega lase negatiivsetest tunnetest lahti ja naudi ilusaid asju enda ümber. Tekita omale harjumus iga päev mõelda vähemalt ühele asjale, mille eest sa tänulik oled ja peagi oled negatiivsetest tunnetest vaba.

Pea meeles, et sa suudad teha kõike, mida sa teha tahad. Ära kasuta väljendeid «ma ei oska» või «ma ei suuda» ja võta omaks mõtteviis, et kui sa piisavalt vaeva näed, siis saad kõigega hakkama. Usu endasse ja kiida ennast. Vabasta end negatiivsetest tunnetest ja hakka elu nautima.

Selleks, et kõigist negatiivsetest tunnetest vabaneda, pead lõpetama oma negatiivsuse õigustamise. Sa saad end halvasti tunda ja negatiivselt mõelda vaid senikaua, kuni sa leiad, et sul on õigus nii tunda ja mõelda. Kui sa ei oska oma negatiivsusele enam põhjust leida, siis sa ei saa halbu tundeid enam ka kogeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles