Soomes kaotas ema laborieksituse tõttu oma lapse hooldusõiguse

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kuopio päevaleht Savon Sanomat teatas 2. märtsil, et üks ema kaotas oma lapse hooldusõiguse, sest Sotsiaalhoolekande ja tervishoiu (THL) laboris aeti narkotestide vereproovid omavahel segamini. 

Savon Sanomat kirjutab, et naine, kes elab noortele emadele mõeldud tugikodus, nägi, kuidas pärast testi tegemist viidi tema laps minema. Kuna naine oli varasemalt narkootikume tarvitanud, oli ta jälgimise all. Mõnda aega olid aga kõik tema narkoanalüüside tulemused negatiivsed, vahendab Yle.

Kui viimane test osutus positiivseks, nõudis noor ema uut testi ja tuligi välja, et tulemused olid taas negatiivsed. Seepeale anti laps emale tagasi ja THL tunnistas, et eksimus oli nende süü. Laboris aeti vereproovid segamini ja analüüsiti kellegi teise verd.

Sellega aga lugu veel ei lõppenud. Noor ema esitas kaebuse mitmele erinevale õigusorganile, kuni parlamendi ombudsman pani paika, et tervisministeeriumil on aega kuni mai lõpuni selgitamaks, kuidas plaanitakse edaspidi tagada, et narkoanalüüside kord oleks usaldusväärne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles