Seitse asja, mille pärast ei tasuks liigselt muretseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sulle tundub, et sa oled närvivapustuse äärel, siis peaksid sügavalt hingama ja mõistma, et teatud asjade pärast pole mõtet elus liigselt muretseda. Kõik asjad pole üldse väärt seda, et sa oma energiat nende pärast muretsemisele raiskad.

Pealegi ei mõju see tervisele hästi, kui sa elus ainult stressirohketele asjadele keskendud. Hinga sügavalt ja pea meeles, et teatud asjad pole muretsemist väärt, kirjutab Allwomenstalk.

Numbrid

Kui lõpetad numbrite jälgimise, paraneb su enesetunne oluliselt. Ära jälgi numbrit kaalul, lõpeta kalorite lugemine ning ära pea arvet, mitu kuud või aastat oled vallaline olnud. Kui su eesmärgiks on kaalu langetada, siis näed tulemusi oma kehal ja tunned neid sisimas. Kaal ei pea sulle ütlema seda, mida sa juba isegi tead.

Halvad suhted

Kui sa tunned sisimas, et sul on praeguse partneriga hea olla, siis peaksid lõpetama pidevalt suhete pärast muretsemise. Kui su praegune partner tekitab sulle aga rohkem pahandusi kui rõõmu, siis peaksid selle suhte lõpetama. Pole tarvis iga nädal uue tüli pärast stressi tunda. Sa ei vaja oma ellu sellist negatiivsust. Jäta partner maha ja leia enda kõrvale keegi, kes sind õnnelikuks teeks.

Asjad, mida sa ei saa kontrollida

Teatud asjad on elus sellised, mida sa saad ise kontrollida, näiteks millise töö sa valid või mitu last sul võiks olla. Nende asjade peale võid ikka mõelda, sest enese analüüsimine aitab sul õigeid otsuseid langetada. Aga ära muretse nende asjade üle, mida sa kontrollida ei saa. Sina ei saa otsustada, kas su vanemad jäävad kokku või lähevad lahku. Kuigi viimane võib sind kurvaks teha, pole sul midagi parata, sest tegemist on nende suhte ja otsusega.

Teiste arvamus

Meie kõigi elus on inimesi, kellele me tahame muljet avaldada. Kui su ülemus või ämm sind ei salli, siis peaksid üritama nende inimestega häid suhteid hoida. Aga ära muretse selle üle, mida mõtlevad sinust suvalised möödakäijad tänaval või toidupoes.

Üleanalüüsimine

Sa muutud õnnelikumaks, kui lõpetad kõige üleanalüüsimise. Kui sõbranna pole su sõnumile juba tunni aja jooksul vastanud, siis ära kujuta ette, et ta vihkab sind. Tal on lihtsalt tegemist ja ilmselt ta ei kuulnud, kui sõnum tuli. Iga inimene elab oma elu, ära arva, et kõigi eesmärgiks on pidevalt sinust mõelda või sind kuidagi solvata.

Liiklus

Liikluses on kerge kannatust kaotada, kuid liiklushuligaansus on ohtlik asi. Kui lähed olulisele kohtumisele või peole, veendu, et lahkuksid kodust piisavalt vara, et õigeks ajaks kohale jõuda. Isegi kui tegemist on laupäeva pärastlõunaga, võib teatud piirkondades olla liiklus tihe. Lahku kodust piisavalt vara ja sa ei pea autos närveerima, kas jõuad õigeks ajaks või mitte.

Endale kingituste tegemine

Isegi siis, kui sul pole eriti raha, mida raisata, tasub endale aeg-ajalt väikeseid kingitusi lubada. Ära ole enda peale kuri, sest otsustasid õhtust süüa restoranis, mitte kodus. Kui sul piisab raha, et arved maksta, siis on mõnikord täiesti normaalne endale head-paremat lubada. Ära ole enda vastu liiga karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles