Neli põhjust, miks ei tohiks partneri järgi nuhkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leidub niivõrd palju erinevaid põhjuseid, miks ei tohiks oma partneri järgi nuhkida, aga kui selleks on niivõrd palju võimalusi ja tekib suur kiusatus, mida siis teha? Ära anna kiusatusele järgi. Nuhkimisel pole suhtes kohta.

Sina ei tohiks partneri järgi luurata ja tema ei tohiks ka sinu asjades kolada. Aga kui teie suhe on juba hapuks läinud ja kui te tülitsete palju, siis tekib tahes-tahtmata kiusatus partneri isiklikes asjades ringi vaadata. Enne, kui sa seda aga teed, mõtle neile põhjustele, miks see teguviis pole õige, soovitab Allwomenstalk.

Sa rikud usaldust. Kas suhtel on ilma usalduseta üldse mõtet? Kui sa ei tunne, et saad partnerit usaldada, siis miks te üldse koos olete? Üks kõige olulisemaid põhjuseid, miks ei tohiks partneri järgi nuhkida, on see, et sa rikud teievahelist usaldust. Sellisest asjast on raske taastuda, seega milleks seda teha?

Nuhkimine ütleb rohkem sinu kui partneri kohta. Tavaliselt hakkavad inimesed teiste järgi luurama siis, kui nad ei tunne end kindlalt. Ebakindlus pole küll patt, kuid sellele järgi andmine ütleb nii mõndagi sinu kohta. Ole partneriga avatud ja anna talle märku oma hirmudest enne, kui võtad midagi drastilist ette. Kui midagi tõepoolest toimub, siis ilmselt tajud seda oma sisimas ega pea partneri järgi nuhkima.

Kõigil on vaja privaatsust. Kas sulle meeldiks, kui partner sinu asjades kolaks? Vahet pole, kas ta on milleski süüdi või mitte, te mõlemad olete privaatsuse ära teeninud. Kui partner suhtleb endise kallimaga ja varjab seda sinu eest, siis võib põhjuseks olla see, et ta ei taha sind ärritada või armukadedaks muuta. Nende vahel ei pruugi midagi toimuda, enamasti piirduvad sellised asjad vaid suhtlemisega.

Rääkimine on parem kui nuhkimine. Oma tunnete väljendamine ja kartustest rääkimine on alati parem variant kui partneri asjades nuhkimine. Partneril on õigus teada, kuidas sa end tunned ja kui sulle tundub, et sa ei saa temaga rääkida, siis miks üldse koos olla? Sa oled paremat väärt. Räägi, ära nuhi. Arutage asju, ärge korraldage salamissioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles