Eesti sünnipäeva kleidid

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurem aplaus: muusikaprodutsent Helen Sildna kokk Ants Uustaluga – see ühtaegu minimalistlik ja elegantne Marit Ilisoni disainitud kleit torkab silma ka kauni õrnroosa värviga. Mustad kõrvarõngad ja ridikül võtavad ära pruutkleidi mulje, mis valgete-pastelsete kleitide puhul pahatihti jääma kipub.
Kõige suurem aplaus: muusikaprodutsent Helen Sildna kokk Ants Uustaluga – see ühtaegu minimalistlik ja elegantne Marit Ilisoni disainitud kleit torkab silma ka kauni õrnroosa värviga. Mustad kõrvarõngad ja ridikül võtavad ära pruutkleidi mulje, mis valgete-pastelsete kleitide puhul pahatihti jääma kipub. Foto: Mihkel Maripuu

Arter sõelus iseseisvuspäeva presidendi vastuvõtu külaliste õhtukleitide seast stilist Merit Boeijkensi abiga välja väikese valiku oma soosikutest.
 

Vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtt ei ole kindlasti mitte moedemonstratsioon, kust uusi trende noppida, ega ka mitte ball, kus üksteist toretsevate  õhtukleitidega üle trumbata – kuigi sageli sündmust ekslikult nii nimetatakse. Küll aga on see pidu, kus Eesti moemajad ning ateljeed saavad riigi sünnipäeva puhul näidata oma meisterlikkust ja head maitset.

Kui veel meelde tuletada protokolliproffide Tiina Tšatšua ja Marika Põldma sõnu mõne aasta tagusest Arterist, siis koosnebki vastuvõtt kahest jaost. Selle esimene, akadeemilisem pool piduliku kontserdi ja kätlemistseremooniaga on protokolli järgi paika pandud ning eeldabki veidi vaoshoitumat stiili. Teine pool on suursugune seltskondlik üritus suupistete ja tantsuga, kuid mitte ball. Seetõttu ei peaks tualett olema ülepingutatult toretsev ega sätendav ja kehtib vana hea reegel: vähem on alati rohkem.

Stilist Merit Boeijkens lisab, et tema hindab ka seda, kuis inimese amet, positsioon ja isiksus riietuses peegeldub. «Poliitikult

ootan pigem tõsiseltvõetavust, asjalikkust ja lihtsust, mitte edevust. Kultuuriinimeselt värskeid ja julgeid ideid, maailmaparandajalt kasinust ja taaskasutust,» ütleb ta.

See, et peokülaliste riietus muutub iga aastaga üha tasakaalukamaks, enesekindlamaks ja väljapeetumaks – nagu tänavugi –, kõneleb meie küpsusest ja täiskasvanumaks saamisest.

«Vaatasin huviga välisriikide esindajaid, kes on elegantsed ja soliidsed, kuid disainiga ülepingutamist nende seljas naljalt ei näe,» sõnab stilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles