Naiseliku ilu sümbolid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naise keha on täiuslik kunstiteos. See on juba sajandeid inspireerinud maalikunstnikke, fotograafe ja luuletajaid. Hellita oma naiselikkust – see ei mõju hästi mitte ainult välimusele, vaid teeb head kogu enesetundele.

Korrapärane hooldus ja tervislik elustiil suudavad vananemisprotsessi tunduvalt aeglustada. Parim retsept on kaitsta nahka päikesepõletuste eest, liigutada end igapäevaselt, süüa tasakaalustatud ning vähese rasva- ja suhkrusisaldusega toitu, sealhulgas rohkelt puu- ja juurvilju, ning hoida organism rohke veejoomisega ideaalselt niisutatuna. Kui me end oma kehas hästi tunneme, kiirgame seda ka väljapoole, kirjutab ajakiri Sensa.


Luige graatsia

Kael on ääretult sensuaalne kehaosa – adume sellel iga väiksematki puudutust, iga õhkõrna paitust. Me ehime oma kaela keedega, tuues selle teadlikult pilkude ette. Ometi reedab just kael meie vanust, mistõttu oleksid paar lisahellitust eriti teretulnud.

Kanna kaela eest samamoodi hoolt nagu oma näo eest. Kaela poputamine algab juba puhastamisprotseduuriga: kasuta selleks puhastuspiima sisse kastetud vatitupsu ning niisuta seejärel kaela näoveega – see värskendab ja elavdab nahka. Hästi mõjuvad ka niisutuskreemid või seerumid, milles peituvad spetsiaalsed noorendavad või pinguldavad toimeained. Seerumit, näokreemi või ihupiima kaelale kandes liigu alati pehmete liigutustega alt ülespoole.

Kaela nn sisserullimine on üks salaretseptidest, mis tagab sileda naha. Selleks kanna kaelale õhukese kihina (kuni 2 mm) niisutusmaski või -kreemi, seejärel aseta kaela ümber niiske leige rätik, mille peale omakorda pane paksem käterätik. Lase maskil mõjuda kümme kuni viisteist minutit. Ühest korrast kuus piisab, et tagada oma kaelale parim hooldus.

Ilu on tihtipeale ka suhtumise küsimus. Käies ja istudes hoia teadlikult sirget selga ning jälgi kaela ja pea asendit. Tee lõdvestusharjutusi õlgadele ja turjale, ergutades nii ühtlasi naha vereringet.


Ahvatlev dekoltee

Dekoltee on justkui naisekeha väike visiitkaart. Kuid just siin on nahk eriliselt õhuke ja tundlik – seda eriti vähese rasvarakkude kihi ja lihaskoe tõttu. Vanemaks saades kaotab lihaskude elastsust ja rinnad muutuvad pehmemaks. Spetsiaalsed võimlemisharjutused ning vaheldumisi külma ja kuuma vee dušid suudavad seda protsessi aeglustada.

Koori kord nädalas dekolteepiirkonna nahka sama õrnade toodetega, mida kasutad näo hooldamisel. Pärast sellist eelhooldust suudab nahk paremini omistada kõiki toimeaineid, paraneb vereringlus ning nahk muutub jumekamaks. Seejärel kanna nahka õrnalt masseerides dekolteele kreem, nahapiim või õli. Alustades rindade vahelt, silita peoga diagonaalselt vasema õla suunas. Tee seda liigutust mitmeid kordi järjest, enne kui poolt vahetad. Seejärel silita end peopesaga rangluust õlani.


Need võrratud puusad

Ei ole vahet, kas oled õnnistatud pigem laia või ahtra puusajoonega – hoolas hoolitsus lisab siidsiledust ja prinkust suurusnumbrist olenemata. Oluline on piisav liikumine, olgu selleks siis jalutamine, sörkjooks, rattasõit, Pilates vms. Tuharapiirkonnas kipub ainevahetus olema kõige aeglasem, mis põhjustab ebatasast apelsinikoorelaadset nahapinda – selle vastu aitavad kõige paremini rohke puu- ja köögivilja söömine ning hommikune naha kuivharjamine, mis elavdab lümfiringet ning aitab eemaldada toksiine. Kuivharjamiseks kasuta naturaalharjastest harja ning alusta sellega pehmete alt üles (südame suunas) mööda nahapinda liikumist – alustades varbaotsest ning lõpetades käte ja kaelaga.

Ehk õnnestub sul öelda «ei» ka suhkrule ja kohvile – mõlemad mängivad tselluliidi tekkes olulist rolli. Piisav vedelikukogus (kaks kuni kolm liitrit vett päevas) hoogustab ainevahetust ja otsekui vooderdab nahka seespidiselt. Kuigi inimestena oleme loodud liikuvaks eluviisiks, istume tihti suurema osa päevast. Ainuüksi 15 minutit võimlemist, jooksu, kiiret kõndi või rattasõitu iga päev on piisav, et näha juba kuu aja pärast esimesi tulemusi.

Üks lihtsamaid harjutusi on teha kükke. Seisa püsti ja kükita poolistuvasse asendisse 20 korda järjest. Käed jäävad keha kõrvale paigale. Püsi poolkükkasendis mõned sekundid, keskendu lihaspingele oma tagumikus ja reite ülaosas ning lükka õndraluud ettepoole. Sedasama harjutust võid teha ka nii, et asetad väikese pallikese jalgade vahele.

Korrapärane naha koorimine, kas siis spetsiaalsete toodete või koorimiskindaga, lisab sellele veelgi siledust. Masseeri puusapiirkonda ja reie ülaosasid pärast vanni või dušši verevarustust aktiveeriva kreemi või õliga.

Kaunite fotodega illustreeritud ilulugu saab pikemalt lugeda märtsikuu ajakirjast Sensa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles