Kümme halba asja, mis võivad pärast lahkuminekut juhtuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas teadsid, et murtud süda võib surmavalt mõjuda? On kindlaks tehtud, et südamevalu ja kurbus võivad tõepoolest surmaga lõppeda. Ja kuigi lahkuminek ise on reeglina ebameeldiv ja valus sündmus, võivad sellega kaasneda mitmed negatiivsed asjad.

Ilmselt oled meedia vahendusel kuulnud lugusid, kuidas kaks inimest on teineteist nii palju armastanud, et kui üks sureb, siis teine on surnud vaid mõned tunnid või päevad hiljem. Ainus selgitus saab olla see, et nad ei suutnud teineteiseta elada. Laulja Johnny Cash suri kõigest neli kuud hiljem kui tema naine June, kirjutab The Stir.

Seega, murtud südame sündroom pole midagi uut, kuid sinu jaoks võib see tunnega ja sellega kaasnev uus olla. Mis võib pärast lahkuminekut juhtuda? Enne, kui edasi loed, võta teadmiseks, et järgmiste tervisemurede esinemise risk on suhteliselt väike, ent neid võib siiski esineda.

Juuksed võivad hakata välja langema. Kõrge stressihormooni kortisooli tase võib tekitada juuste väljalangemist. Aga ära heida meelt, umbes kuus nädalat pärast lahkuminekut peaks juuste hõrenemine lõppema.

Oled vastuvõtlikum haiguste suhtes. Jällegi tuleks süüdistada kortisooli, mis muudab meid nõrgemaks.

Emotsionaalne stress tekitab peavalu. Lisaks võid kogeda iiveldust, ebaühtlasi südamelööke ja su keha võib valulik olla. Südamevalu paneb tõepoolest terve keha valutama.

Väidetavalt võib murtud süda põhjustada astmahoogu ja suurendada ka riski, et sul tekib krooniline astma.

Vererõhk võib tõusta, sest süda lööb pidevalt kiiremini ning veresooned muutuvad kitsamaks.

Kehaga toimuvate muutuste hulka võib kuuluda ka selline ebameeldiv tervisehäda nagu põletikuline soolehaigus. Teisisõnu tekib sul vajadus pidevalt tualetis istuda.

Suureneb vähki haigestumise risk. Hirmutav, kas pole? Kuna immuunsüsteem on pärast lahkuminekut nõrgem, toodab keha vähem vähki ennetada aitavaid rakke. Mõned teadlased on arvamusel, et see risk on niivõrd väike, et seda ei tulekski arvesse võtta, nende hinnangul on tunduvalt ohtlikumad suitsetamine, alkoholi tarbimine ja toiduga liialdamine - kõigilt kolmelt otsitakse südamevalu puhul leevendust.

Harvardi ülikoolis tehtud uuring näitas, et 24 tunni jooksul pärast kallima surma on südamerabanduse saamise risk 21 korda kõrgem kui muidu.

Mainida tuleks ka diabeeti, sest see on seoses kortisooli ja insuliini tootmisega, mis on südamevalu ajal tasakaalust väljas. Seega oma südant tuleb kaitsta!

Oled juba korralikult ära hirmutatud? Tuletame siinkohal uuesti meelde, et kõigi nende probleemide esinemise risk on madal, kõige rohkem probleeme võib tekitada viimane punkt:

sa võid teha halbu otsuseid. Paljud inimesed muutuvad pärast lahkuminekut hooletuks. Mõni laseb oma juuksed maha lõigata, teine laseb teha kohutava tätoveeringu, kolmas unustab end nädalateks pesemata, neljas sööb vaid rämpstoitu ja võtab seetõttu kaalus tohutult juurde. Kui ajad on keerulised, siis on hea, kui sul on kõrval kaine mõistusega sõber, kes sind toetab ja õigel rajal hoiab.

Head lugejad, mida olete teie pärast lahkuminekut kogenud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles