Juuksehooldusvead, mida tasuks tingimata vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised võivad juuksehooldusel mitmeid vigu teha, kuid mõned neist on tõsisemate tagajärgedega kui teised. Mõned vead esinevad juuste stiliseerimisel, kuid need ei pruugi juukseid niivõrd hullusti kahjustada, kui juuste föönitamine või märgade juuste koolutamine.

Selleks, et su juuksed oleksid tervemad ja õnnelikumad, ürita järgmisi vigu vältida, soovitab naiste elustiiliportaal Allwomenstalk.

Märgade juuste koolutamine või sirgendamine

Märgasid juukseid ei tohiks sirgendada ega koolutada, sest siis on oht juuksed ära kõrvetada. Mõned juuksehooldusseadmed on küll ette nähtud märgade juuste töötlemiseks, aga kui sinu sirgendaja või koolutaja pole mõeldud märgadele juustele, siis kuivata oma juuksed eelnevalt ära. Vastasel juhul võib see viga su juukseid tõsiselt kahjustada.

Märgade juuste harjamine

Juuksehari on imeline töövahend juuste sättimiseks, kuid seda ei tasuks kasutada siis, kui juuksed on veel märjad. Märgade juuste harjamine venitab juuksekarvad välja ja võib põhjustada nende murdumist. Märgasid juukseid tuleks väga hoolikalt hooldada. Kui tahad märgasid juukseid kammida, kasuta selleks laiade piide kammi.

Katmata juuksekummide kasutamine

Hobusesabas pole tegelikult üldse soovitatav oma juukseid kanda, asja teeb veelgi hullemaks see, kui kasutad patsikumme, mis pole kaetud ehk paljast kummi. Kui tahad oma juuksed lihtsasse hobusesabapatsi panna, siis kasuta kindlasti kaetud juuksekumme. Hobusesabapatsi tegemise juures tuleks jälgida ka seda, et pats liiga tugevalt poleks tehtud, sest see võib juustele ja peanahale haiget teha.

Juuste liigne töötlemine

Juuste värvimise, sirgendamise või koolutamise ajal on normaalne, et juuksed puutuvad kokku rohkemate juuksehooldusvahenditega kui tavaliselt. Kui sa aga paned mitu erinevat juuksehooldusviisi kokku, siis kahjustad oluliselt oma kiharaid. Selle tulemusel võivad juuksed muutuda kuivaks või hapraks.

Juuksuri vältimine

Juuksurisalongi vältimine võib suureks veaks osutuda. Su soeng võib välja näha selline, et selle eest ei kanta piisavalt hoolt. Kui oled eelnevalt oma juukseid värvinud, siis võib-olla on su värv juba niivõrd palju välja kasvanud, et see näeb inetu välja. Asja võib hullemaks muuta see, kui eelistad juukseid ise kodus värvida. Juuste värvimine ja ka lõikamine on asjad, millega võiksid tegeleda professionaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles