Stress ja teised tervisemured, mis voodielu mõjutavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Stress ja mõned teised välistegurid võivad voodielule negatiivselt mõjuda. Healthmeup.com pani kirja välistegurid, mis kõige rohkem meie sekselu mõjutavad.

Stress võib inimese kujutluspilti oma kehast negatiivselt mõjutada ja kui sa pole oma kehaga rahul, siis muutub ka seks halvemaks. Stressiga seonduvad hormoonid mõjutavad meie ainevahetust ja kui me pole õnnelikud, siis puudub ka tahtmine riided seljast võtta ja vahekorda astuda. Stress võib panna meid kahtlema oma partneris ja suhtes. Keegi ei taha omale partnerit, kes kergesti ärritub, sest ta on stressis. Keegi ei taha minna voodisse inimesega, kes käitub nagu emotsionaalne elajas. Suhe kannatab, kui üks partneritest on stressis ja kui ka teievaheline suhtlemine lõpeb, siis muutub asi veelgi hullemaks.

Madala enesehinnangu tõttu tekib harvemini seksiisu ja ajapikku võib see suhtes probleeme tekitada. Ideaalses maailmas peaksid suhted muutma meid paremateks inimesteks, mitte tekitama stressi. Kui me ei võta aega, et oma suhet toita, siis võib suhtest saada üks suurimaid stressiallikaid meie elus.

Stress võib tekitada alkoholiga seonduvaid probleeme, sest stressis inimene kipub alkoholilt lohutust otsima ja siinkohal pole jutt ühest õllepudelist või veiniklaasist. See muudab omakorda ka voodielu halvemaks.

Ka menstruaalprobleemid võivad voodielu halvemaks muuta ning tasuks teada, et stress on suuteline menstruaalprobleeme võimendama.

Diabeet on üks tervisehädadest, mis võib seksi halvemaks muuta, sest diabeediga võivad kaasneda erektsiooniprobleemid. Kui mehel esineb diabeedist tingitud impotentsust, siis see tähendab, et tal on küll tahtmine seksida, kuid ta pole võimeline seda tegema. Mõne mehe puhul võib esialgse sümptomina esineda ka enneaegset seemnepurset. Diabeedihaiged naised on kurtnud, et nende tupp on liiga kuiv ja neil on sageli raskusi orgasmi saamisega.

Verevaesus võib vähendada sugutungi ja inimene ei pruugi end seksikana tunda. Kui mehel on diagnoositud aneemia, siis võib ta seksiisu väheneda ja lisaks sellele võivad tal esineda erektsiooniprobleemid.

Ka ärevus ja depressioon võivad sugutungi vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles