Maria Listra: Eestis kaob palju loovat annet lihtsalt ära

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Listra
Maria Listra Foto: Toomas Huik/ Postimees

Ooperilaulja Maria Listra, keda paljud võivad mäletada juba lapseeast, on tagasi kodumaal, et teha seda, mida ta ise tahab teha.

Eestis koolikontserte korraldades on Maria märganud, et lastel puudub tihtipeale kokkupuude klassikalise muusikaga ja nad ei suuda uskuda, et ooperilaulja võib näha välja selline nagu tema. Esinemise lõpuks on aga lapsed vaimustuses.

«Kui minu peres poleks seda klassikalise muusika suunda olnud, poleks ma sellega tõenäoliselt kokku puutunud. Koolis ei saa kunstiained piisavalt ruumi ja Eestis kaob palju loovat annet lihtsalt ära,» arvab ta. «See ajab mind õudselt närvi – milline potentsiaali raiskamine!»

Maria on kindel, et ükski rahvus ei püsi koos selle pärast, et äri õitseb. «Selle aluseks on kunst ja kultuur. Ei saa eeldada, et pere selle kõik ära teeb,» lisab noor entusiast, kes soovib kodumaal midagi selles vallas ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles