Üheksa lihtsat asja, mida saad ise teha, et õnnelikum olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jen Glantz kirjutab Huffingtron Postis, milliste nippide abil saab oma elu värvilisemaks ja rõõmsamaks muuta.

  1. Kallista inimesi, kes sulle väga meeldivad. Ajaga suhted muutuvad ja seepärast on oluline, et kallistaksid neid praegu, kui selleks on veel võimalus. Kallista neid tihti. See on väga lihtne moodus, kuidas näidata, et sa hoolid, palud andeks, armastad. Kallista seepärast, et on kolmapäev. Kallista seepärast, et sa ei taha veel hüvasti jätta. Kallista ka siis, kui põhjust polegi.
  2. Räägi võõrastega. Kui oled baaris ja sinuga tuleb rääkima flanellsärgis mees, kes pole just kõige enesekindlam, siis lobise temaga veidi. Ja räägi ka võõraga ühistranspordis ja toidupoes. Räägi inimestega, keda kohtad ja tunned, kui palju rõõmu see sulle pakub. Võõrastega on tegelikult väga lihtne jutule saada.
  3. Ära keeldu kutsetest. Kui keegi kutsub sind kuhugi, siis ära hakka kohe välja mõtlema ettekäändeid, miks mitte minna. Mine pealegi ja tunne end vabalt. Kunagi ei tea, milliseks võib kujuneda suhe sind välja kutsunud inimese või inimestega. Võib-olla leiad omale elukaaslase, võib-olla parima sõbra.
  4. Kanna suvalisel päeval oma kõige kallimat riietust. Ehk on sinulgi kapis mingi kleit või kaunis pintsak, mida sa pole selga saanud, sest sobivat üritust ei tule ega tule. Kanna seda, lihtsalt niisama.
  5. Ütle lähedastele, et armastad neid. Ütle seda alati, kui sellele mõtled. Ütle isegi siis, kui kardad, mis ta vastu ütleb.
  6. Õpi viisakalt ütlema «tänan», «palun», «vabandust».
  7. Korda kuuendat punkti sagedamini kui tahaksid.
  8. Usu endasse. Aeg-ajalt mine peegli ette ja pea endaga maha üks tõsine jutuajamine teemal, kui oluline sa oled. Teiste arvamus ei puutu kuidagi sellesse, kuidas sina endasse pead suhtuma.
  9. Käitu iseenda nõuannete järgi. Pole mõtet teistele nõu anda, kui sa sellesse ise ei usu. Sulle kehtivad samasugused reeglid nagu teistele ja pole tarvis end alahinnata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles