Nõuandeid, kuidas erinevaid mustreid väärikalt välja kanda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mustrid armastavad naisi ja naised armastavad mustreid. Kes eelistab täppe, kes triipe või hoopiski džunglimotiive, ent harva mõeldakse sealjuures sellele, millele muster kandja keha juures tähelepanu tõmbab.

Kui kurvikas liivakellafiguur saab uhkeldada pea igasuguse mustriga, siis oluliselt levinumate ülejäänud kehakujudega iga motiiv ei passi. Selleks, et valida oma kehakujule tema parimaid omadusi rõhutavas mustris riie, jagab Ooolala meoblogi sulle mõned nipid, mida silmas pidada.

TRIIBUD

Triipudel on imeline omadus meid väga kerge vaevaga kas peenemaks või laiemaks muuta. Kui oled pisike ja sale, võid julgelt kanda nii horisontaal- kui vertikaaltriipe: esimesed teevad sind veidi suuremaks, teised aga pikemaks. Pea aga meeles, et triipudel on komme kurve kehal visuaalselt pisemaks muuta, mis tähendab, et triibulise pluusiga saab C-korvi kandjast kerge vaevaga B-korvi mõõtu naine. Vertikaaltriipe ei soovitata aga täidlase ja tüsedama kehakujuga naistele, sest need muudavad nende kehakuju visuaalselt suuremaks. Parimaks triibuks peetakse hoopiski diagonaaltriipe, sest need teevad saledamaks eranditult iga kehakujuga naise ning mõjuvad lõbusalt ja loovalt!

RUUDUD

Ruute saavad lisaks liivakujulise kehaga muretult kanda veel vaid pikad ja peenikesed naised: nimelt on ruutudel oskus kandjat veidi tüsedamana näidata. Kui tahad aga midagi ruudulist siiski selga panna, ära kata selle mustriga kogu keha. Kui sul on laiad puusad, kanna ruudulist pluusi, et tähelepanu alakehalt eemale saada. Kui oled aga laiaõlgne, sobib sulle kenasti ruuduline seelik. Üldiselt kehtib aga ruutude puhul järgnev reegel: mida vähem ruudulist mustrit riietuses on, seda parem. Seega kogu keha ruudulise kleidi sisse mässida päris ei maksaks.

TÄPID

Täpid on ideaalne muster neile, kes tahavad mõjuva naiselikuna, ent pelgavad liialt tüdrukulikku lillemustrit. Tegemist on suurepärase mustriga: nimelt sobib see iga kehakujuga! Täpilist mustrit kandes tuleb aga meeles pidada, et mida vormikam keha, seda suurem peab olema ka muster: pisikesed täpid kaovad vormikama keha peale lihtsalt ära ning kaugelt vaataja ei saa arugi, mis mustriga üldse tegu on. Lühema inimese seljas mõjuvad hiigelsuured täpid aga ebaproportsionaalselt. Seega pea meeles: pisikesed täpid pisikestele, keskmised saledatele ja suured täidlastele.

LILLE- JA NEERUMUSTER

Neeru- ja lillemustrile kehtivad laias laastus samad põhimõtted. Ka nende puhul tuleb tähele panna, et mustrimotiivi suurus oleks proportsioonis kandja kehakujuga. Lille- ja neerumuster on head just seetõttu, et tõmbavad tähelepanu suurepäraselt enda kaunitele motiividele. See tähendab, et kui soovid mõnd kohta kehal varjata, riieta see neutraalsesse ühes toonis pluusi või seelikusse ning kanna rõhutamist vajaval kohal mustrilist riideeset. Kirjud motiivid sobivad ühtaegu nii ruudukujulise kui sportliku kehaehitusega naistele... ning kõigile teistele samuti!

GEOMEETRILISED KUJUNDID

Silma osavalt petta suutvad geomeetrilised mustrid on sobivad neile, kes peavad oma keha ebatavaliselt pikaks või suureks. Mustriline kleit mängib eri nurkade all kehakujuga näiteks nii, et pikajalgse naise jalad tunduvad hetkega veidi lühemad ja kehaga paremini proportsioonis. Täidlasema kehakujuga naistel aga tugevaid geomeetrilisi mustreid kanda ei soovitata, sest geomeetrilise mustriga ese peab seljas sellisel moel istuma, et kogu muster sirgelt ja selgelt näha oleks. Veidi kurvikamatel naistel see aga päris hästi õnnestuda ei pruugi.

Kuigi iga mustriga peab teadma, mida see sinu keha juures rõhutab ning mille varju jätab, tuleb siiski meeles pidada, et iga mustri mõju sõltub suures osas ka tema tegumoest, suurusest ja värvist. Näiteks õrnades toonides on iga mustri mõju koheselt väiksem, samas jääb siis aga märkamata ka motiivi efektsus. Seega pea meeles, et kanda võid küll igat mustrit, ent ettevaatlik pead olema siis, kui eelistad tugevaid toone või silmatorkavat disaini. Lõbusat mustrikandmist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles