Kolm imelihtsat määret eriliste võileibade valmistamiseks

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Need Ragne Värgi võided blogist kokkama.ee sobivad ideaalselt 24. veebruari pidulauale. Paku niisama leival/karaskil või täida nendega isetehtud lehttainatorude sisemused.

Koriandri-mädarõikamääre

1 suur peotäis värsket korinadrit
125 g toorjuustu, toasooja
1 tl mädarõigast
2 sl riivitud juustu
soola, pipart, suhkrut

Pane kõik ained kaussi ning mikserda korralikult ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga

Peedivõie

100 g toorjuustu, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart

Pane kõik ained kaussi ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu. Vajadusel maitsesta.

Šokolaadikreem

75 g Kreeka jogurtit
75 g toorjuustukreemi šokolaadiga

Sega omavahel kreeka jogurt ja toorjuustukreem. Kasuta kreemi lehttainatorudes.

Lehttainatorud (ca 24 tk)

Lehttainatorude valmistamiseks kasuta spetsiaalseid küpsetamistorusid, mida on võimalik leida köögitarvikute kauplustest. Müügil on nii klassikalise mõõtmetega torud, kui ka ühe-ampsu valmistamiseks mõeldud küpsetustorud. Alljärgnevalt küpsetustemperatuurid ja kogused väikeste lehttorude valmistamiseks.

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • muna (määrimiseks)

Lõika tainast umbes 1,5 cm laiused ribad ning alustades peenemast küpsetustoru otsast rulli tainas torule (rullimisel peaks servad kergelt eelmist tainariba katma). Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200-kraadilises ahjus u 12 minutit. Seejärel lase küpsetistel u 5 minutit jahtuda ning eemalda seejärel neilt toru. Seejärel pritsi pritskotiga ühelt poolt sisse valmistatud kreem.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles