Vabariigi aastapäeval peolauale: Võrtsjärve sushi

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve sushi
Võrtsjärve sushi Foto: Allan Leppikson

Kampaania «Eesti köök on maailma parim» raames palus Maxima restorani Olde Hansa peakokal Emmanuel Wille'il valmistada eripärase, maailmaköögist inspireeritud aastapäevalaua.

Ette tuli võtta mitmelt poolt maailmast teada ja tuntud road ja valmistada need eestipäraselt, kasutamiseks koduses Eesti riigi sünnipäeva pidulauas. Roogade juures pidi kasutama kohalikku toorainet, samuti peab neid saama ka koduses köögis kergesti ise teha. Ühe roana pakub Emmanuel Wille peolauale näiteks Võrtsjärve sushi.

Võrtsjärve sushi

Koostisosad:

  • norilehed (8 tk)
  • odrakruup 400 g
  • loorber
  • kanapuljong
  • küüslauk
  • köömned
  • till (varred)
  • riisiäädikas
  • suitsulatikas (300 g)
  • suitsujuust (150 g)
  • värske kurk

Valmistamine:

pese odrakruubid, keeda koos maitseainetega pehmeks. Pärast keetmist kurna ja lisa riisiäädikas, lase jahtuda.

Rulli kruubid koos suitsulatika, suitsujuustu ja kurgiga sushiks. Serveeri koos õhukeseks viilutatud hapukurgi ja küüslauguga. Serveeri koos mädarõikaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles